Δήμητρα Καστρίτση για τις εφιαλτικές στιγμές στην ενόργανη: «Με τράβηξε από τα μαλλιά και με πέταξε δύο μέτρα μακριά»

Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για κακοποιητικές συμπεριφορές που έφτασαν ακόμα και στη σεξουαλική κακοποίηση τέθηκε στο αρχείο. 

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Απρίλιο του 2021, όταν οι 37 αθλήτριες την ενόργανης με επιστολή τους στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατήγγειλαν εκβιασμούς, λεκτική και σωματική βία, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και ζητούσαν την παρέμβαση της Πολιτείας. 

Στο πλατό της εκπομπής T-live βρέθηκε καλεσμένη της Τατιάνας Στεφανίδου, η Δήμητρα Καστρίτση.

Σε μία κατάθεση ψυχής, η πρώην αθλήτρια της ενόργανης που βρήκε το θάρρος και μίλησε δημόσια για τα βιώματά της, συγκλόνισε.

«Εξ’ αρχής γνωρίζαμε ότι νομικά είναι παραγεγραμμένη η υπόθεση. Το θέμα είναι ηθικό, το αθλητικό ιδεώδες και ότι πρέπει να δούμε τι θα γίνει σήμερα. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στη θέση τους. Και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Εσείς θα στέλνατε τα παιδιά σας να προπονηθούν με αυτούς τους ανθρώπους; Δε θα πρέπει με κάποιον τρόπο αυτοί οι άνθρωποι να απομακρυνθούν;» επεσήμανε η Δήμητρα Καστρίτση.

«Κανένας δεν ήταν μαζί μας ποτέ. Κανένας δεν μας στήριξε, ούτε παράγοντας, ούτε η ομοσπονδία, ούτε κανένας. Υπήρξαν απειλές απέναντι σε αυτά τα παιδιά, υπήρξαν τηλεφωνήματα ότι δε θα ξαναδούν γυμναστήριο, αν τυχόν μιλήσουν. Τα παιδιά αυτά είναι νεαρά, που μπορεί να ασχολούνται ακόμη, είτε να είναι προπονητές. Τα αδικήματα αυτά δεν είναι παραγεγραμμένα. Εύχομαι αυτά τα παιδιά να βρουν το θάρρος και να βγουν μπροστά ώστε να σπάσει το απόστημα» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ενόργανη σε ηλικία 4 ετών. Στην πορεία, όταν διαπιστώθηκε ότι είχα κάποιο ταλέντο, πέρασα σε σύλλογο, ο οποίος κατευθυνόταν προς την Εθνική ομάδα. Εκεί άρχισε η κακοποιητική συμπεριφορά από έναν προπονητή, ο οποίος με τράβηξε από τα μαλλιά και με πέταξε δύο μέτρα μακριά, με έκανε σαν αεροπλανικό και με πέταξε… Κατευθείαν πήγα στον Πρόεδρο και απευθύνθηκα, ο συγκεκριμένος ζήτησε συγγνώμη γιατί είχε τα νεύρα του, δεν το ξανάκανε σε μένα αλλά το έκανε σε άλλες συναθλήτριές μου. Μετά μπήκα στην Εθνική ομάδα, και εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου με μία συγκεκριμένη προπονήτρια. Υπήρχαν φορές που με τραβούσε από τη δοκό από τα μαλλιά, με έσερνε σε όλο το γυμναστήριο, κλωτσιές και μπουνιές επί καθημερινής βάσης» εξομολογήθηκε στη συνέχεια.

«Παλεύω για να τα ξεπεράσω ακόμα και σήμερα με το μέσα μου. Έκανα πολύ αγώνα για να καταλάβω ότι ο αθλητής δε μαθαίνει με αυτόν τον τρόπο να γίνεται πρωταθλητής» συμπλήρωσε.

Δες όλα όσα είπε η Δήμητρα Καστρίτση στο T-live:

Read More

And More