Δημητρακόπουλος για Φιλιππίδη: «Ο ανακριτής θα έπρεπε να τον έχει αφήσει ελεύθερο – Ζει τραγικές στιγμές»

Σε εξέλιξη είναι η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθεί ξανά στη δικαστική αίθουσα στις 13 Μαΐου.

Ο συνήγορός του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και τη δημοσιογράφο Άννα Ζηρδέλη και υποστήριξε ότι θεωρεί την προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη παράνομη.

«Η προσωρινή κράτηση του Πέτρου Φιλιππίδη είναι μία πράξη μη σύννομη. Αν δεν υπήρχε αυτή η περιρρέουσα δυσμενής ατμόσφαιρα σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη από μία κοινή γνώμη που δεν έχει ενημερωθεί, ο ανακριτής θα έπρεπε να τον έχει αφήσει ελεύθερο χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο.

Όταν η ίδια η ανακρίτρια θέτει ερώτημα στην καταγγέλλουσα «πώς για πρώτη φορά αναφέρετε σε μένα τον πρώτο βιασμό; Γιατί δεν το είχατε κάνει πιο πριν στον εισαγγελέα;» και απαντάει αυτή «γιατί μου το θύμισε τώρα ένας φίλος μου». Όταν υπάρχει στην απολογία, τέτοια κατάθεση, μπορεί να διατάξει η εισαγγελέας και η ανακρίτρια προσωρινή κράτηση;» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Όπως είπε για τον πλειστηριασμό που ανεστάλη, «το σπίτι πλειστηριάζεται στη μισή του τιμή, δηλαδή 600.000 ευρώ. Έχουν συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα χάσουν το σπίτι τους, ότι έχουν καταστραφεί οικονομικά. Θέλουν τουλάχιστον μέσα από αυτό το σπίτι να μην έχουν και τον αγώνα τους να ξεχρεώσουν στην εφορία».

«Είναι τραγικές οι στιγμές που ζει ο Πέτρος Φιλιππίδης στη φυλακή, όχι μόνο γιατί βρίσκεται δίπλα σε έναν άνθρωπο που έχει ομολογήσει το πιο επαχθές έγκλημα της συζύγου του, (σ.σ. τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο) αλλά όταν σου περιορίζουν την ελευθερία δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα» πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Read More

And More