Δημήτρης Παπανικολάου: «Τότε μίλησα δημόσια για το Άσπεργκερ – Μου είπαν να δημοσιοποιήσω και το θέμα της κόρης μου»

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για το πρώτο του βιβλίο, «Η απελευθέρωση» αλλά και για την εξομολόγησή του για τον αυτισμό.

«Στο βιβλίο μου μιλάω για βιώματα που είχα από τα παιδικά μου χρόνια αλλά και για τα λάθη μου, όταν ήρθε η ευημερία. Όταν ήρθε η κόρη μου στη ζωή με έκανε να καταλάβω ότι τα κύπελλα και τα μετάλλια δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα, για αυτό και τα έχω χαρίσει.

Το πραγματικό κύπελλο είναι να κάνεις τους ανθρώπους να πιάνουν το ταβάνι τους, να τους επηρεάζεις να θαυμάζουν τον εαυτό τους», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Όσο για την στιγμή που αποφάσισαν με τη σύζυγό του να δημοσιοποιήσουν το θέμα της κόρης τους: «Πήγαμε με την γυναίκα μου σε έναν ειδικό ψυχικής υγείας και εκείνος μου είπε ότι έχω στοιχεία του συνδρόμου Άσπεργκερ. Τότε μίλησα δημόσια για το Άσπεργκερ και το ίδιο βράδυ η γυναίκα μου και η κόρη μου είπαν να δημοσιοποιήσω και το θέμα της Άριας. Απελευθερώθηκαν.

Όταν ήταν μικρή η Άρια την κυνηγούσαμε στις κούνιες για να μην την κοροϊδέψουν τα άλλα παιδιά, λόγω του ότι ήταν στο φάσμα, μπορεί να έλεγε κάτι που δεν θα τους άρεσε», ανέφερε ο Δημήτρης Παπανικολάου.

«Στην Άρια αρέσουν οι γλώσσες, τα anime, θέλει να γίνει ηθοποιός και “δισεκατομμυριούχος” . Εγώ της λέω ότι το θέμα είναι να είσαι χαρούμενη. Όταν μας χαιρετάνε στο δρόμο η Άρια λέει “είμαι η κόρη του Παπανικολάου” και της εξηγώ ότι δεν χρειάζεται να είσαι “κάποιου” θέλω να γίνεις “κάποια”», είπε για ο Δημήτρης Παπανικολάου για τις συμβουλές που δίνει στην κόρη του.

Read More

And More