Δημήτρης Παπανώτας: Τηλεφωνική παρέμβαση στο «Χαμογέλα κα Πάλι» – «Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς αυτή τη στιγμή»

Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν καλεσμένη της Σίσσυς Χρηστίδου το πρωί του Σαββάτου για να μιλήσει εκτενώς για όσα εκτυλίχθηκαν τα τελευταία 24ωρα με τις δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα που έφεραν τη διαγραφή του από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος της συζήτησής τους, ο Δημήτρης Παπανώτας θέλησε να κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Χαμογέλα κα Πάλι» για να απαντήσει στις δηλώσεις της πολιτικού και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

«Έκπληκτος βλέπω να βάζουν στο στόμα μου και στη σκέψη μου πράγματα που δεν με εκφράζουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το “μιλήστε, εφόσον κακοποιείστε” από το “φταίτε επειδή κακοποιείστε”. Είναι άλλο το “έχεις ευθύνη να μιλήσεις” από το “έχεις ευθύνη γιατί προκάλεσες τη βία”. Η κυρία Αχτσιόγλου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι εγώ πιστεύω αυτά τα παλιακά, ότι “αυτή φταίει” κλπ.

Μακριά από μένα οποιοδήποτε τέτοιο λογύδριο, παρακαλώ πολύ, δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο. Εγώ αγωνιζόμουν για μια γυναίκα που δεν μιλούσε για την κακοποίησή της και επί δέκα χρόνια έτρεχα στα δικαστήρια. Έχω αποδείξει αν σκέφτομαι έτσι ή αν σκέφτομαι αλλιώς», είπε αρχικά ο Δημήτρης Παπανώτας.

«Εγώ είπα ότι υπάρχει νομικό πλαίσιο να βοηθήσει τις κακοποιημένες γυναίκες. Και μετατρέπετε σε πρόβλημά σας την κακοποίηση, εφόσον δεν μιλάτε και εφόσον το ανέχεστε, γιατί πραγματικά αν δεν το πείτε, πώς η κοινωνία θα παρέμβει; Δεν μπορεί να το ξέρει από μόνη της για να παρέμβει. Άρα, το πρώτο και σημαντικό βήμα είναι να μιλήσετε. Εγώ αυτό είπα.

Και έρχεται η κυρία Αχτσιόγλου, η οποία κυβερνούσε πέντε χρόνια ως μέλος μιας κυβέρνησης και λέει ότι “δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, δεν υπάρχει τόπος να καταφύγεις (δομές), δεν υπάρχει αντίληψη στην αστυνομία που να σε βοηθήσει και θα πας εκεί και δεν θα σου δώσουν σημασία, ακόμα και στη δικαιοσύνη να πας και να βγάλεις ασφαλιστικά μέτρα, δεν θα εφαρμοστούν”. Όταν μια κακοποιημένη γυναίκα ακούει αυτό το λόγο, της δίνεις θάρρος να ζητήσει βοήθεια; Κάθε άλλο, της λες κάτσε στα αβγά σου και πέρνα μόνη σου το μαρτύριό σου» συμπληρώνει ο δημοσιογράφος.

 

«Είμαι ένας αδέσποτος της Αριστεράς» είπε ο Δημήτρης Παπανώτας κλείνοντας την παρέμβασή του.

Read More

And More