Δούκισσα Νομικού – Μαρία Κορινθίου: Πώς οι δύο παρουσιάστριες είδαν πρόωρα την πόρτα της εξόδου από το Πρωινό

Η φετινή τηλεοπτική σεζόν για «Το Πρωινό και τον Γιώργο Λιάγκα ήταν ιδιαίτερη. Υπήρξαν ανατροπές και αλλαγές από την πρώτη μέρα οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και το τέλος της σεζόν.

Μετά την αποχώρηση της Φαίης Σκορδά στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, όλοι αναρωτήθηκαν ποια θα είναι τελικά η γυναίκα που θα την αντικαταστήσει και θα βρεθεί στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα στην παρουσίαση.

Τα πράγματα στην πορεία άλλαξαν και όπως έγινε γνωστό, η παρουσίαση του πρωινού μαγκαζίνο θα περνούσε εξ ολοκλήρου στα χέρια του παρουσιαστή, κάτι που και έγινε. Έτσι αναζητήθηκε η γυναίκα εκείνη που θα αναλάμβανε τα πιο «γυναικεία» (μαγειρική-ζώδια) και εμπορικά θέματα με ενεργό όμως ρόλο και στον σχολιασμό των lifestyle θεμάτων.

Η Δούκισσα Νομικού και οι 14 ημέρες παραμονής της στο Πρωινό

 

Το κανάλι τελικά κατέληξε στο πρόσωπο της Δούκισσας Νομικού και μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τηλεοπτικής σεζόν την «καλωσόριζε» στην παρέα του Πρωινού.

«Το «Πρωινό» καλωσορίζει τη Δούκισσα Νομικού, ένα πρόσωπο με ιδιαίτερη λάμψη και επικοινωνιακή προσωπικότητα. Με θετική διάθεση, αισιοδοξία κι ευαισθησία, θα μοιράζεται μαζί μας όλα όσα αγγίζουν τη σύγχρονη γυναίκα, αλλά και όλα όσα δίνουν χρώμα και φως στη ζωή μας» ανέφερε μεταξύ άλλων η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Μια εβδομάδα μετά, και πιο συγκεκριμένα στις 5/9 το Πρωινό έκανε πρεμιέρα, με την Δούκισσα Νομικού ωστόσο να μην εμφανίζεται στο πρώτο μέρος της εκπομπής αλλά λίγα λεπτά μετά τις 11.30.

Ντυμένη στα λευκά και με ένα πελώριο χαμόγελο, η παρουσιάστρια καλημέρισε το τηλεοπτικό κοινό. «Καλώς σας βρίσκω φίλοι μου καλοί. Καλημέρα, καλημέρα σε όλους. Για να μας δω λίγο μαζί. Δεν με κοιτάς. Καλά κρατιέσαι. Φοβήθηκα με τα stories σου εχθές ότι δεν θα ερχόσουν. Καλημέρα κι από μένα. Νιώθω οικεία, νιώθω χαρά κι ευγνωμοσύνη. Νιώθω πως γυρίζω στην οικογένειά μου, στην οικογένεια του ΑΝΤ1» είχε πει τότε μεταξύ άλλων η Δούκισσα Νομικού.

Τότε, ο Γιώργος Λιάγκας την είχε ρωτήσει τον λόγο που δεν θα βρίσκεται μαζί του από την αρχή της εκπομπής. «Δεν θέλω να σε βλέπω από τις 10 παρά 10. Σήμερα πήγε 11.30; Άλλα είχα συμφωνήσει! Μπορεί αύριο να πάει στις 12, μεθαύριο στη 1 παρά…» του είχε απαντήσει τότε εκείνη.

Η επόμενη μέρα βρήκε τη Δούκισσα Νομικού μόνη στο Πρωινό χωρίς τον Γιώργο Λιάγκα σε μια εκπομπή που είχε διάρκεια 1,5 περίπου ώρα. Ο λόγος ήταν η απεργία της ΕΣΗΕΑ.

Οι επόμενες ημέρες φάνηκαν να κυλούν ομαλά με τους ρόλους, ωστόσο να είναι ευδιάκριτοι ανάμεσα στους δυο παρουσιαστές. Η Δούκισσα Νομικού δεν είχε καμία συμμετοχή στο πρώτο μέρος της εκπομπής που είναι το ενημερωτικό. Έμπαινε πάντα στο πλατό μετά τις 11 και αφού σχολίαζε κάποια θέματα ψυχαγωγίας με τον Γιώργο Λιάγκα και την υπόλοιπη ομάδα, πήγαινε στην κουζίνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Φυσικά ο Γιώργος Λιάγκας δεν έλειπε ούτε από εκεί. Έμενε ωστόσο μόνη της την ώρα των ζωδίων μαζί με τη Λίτσα Πατέρα ενώ στη συνέντευξη, την οποία έκαναν από κοινού με τον Γιώργο Λιάγκα, ο χρόνος για ερωτήσεις που της δινόταν ήταν και πάλι κάπως περιορισμένος. Η Δούκισσα Νομικού έδειχνε να τα αντιμετωπίζει όλα με χαμόγελο και μεταξύ τους όλα έδειχναν πως είχαν βρει έναν ρυθμό.

Ακόμη και όταν ο Γιώργος Λιάγκας έριξε μια κάπως… προκλητική ατάκα την ώρα της μαγειρικής, η Δούκισσα Νομικού αντέδρασε με χιούμορ μιας και είχε καταλάβει πως ο τρόπος του συμπαρουσιαστή της είναι πιο καυστικός.

Η επόμενη εβδομάδα έφτασε και ενώ όλα έδειχναν να κυλούν ήρεμα (Δευτέρα 19/9 και Τρίτη 20/9, η παρουσιάστρια είχε μπει στο πλατό από την έναρξη της εκπομπής λόγω της κηδείας της Ελισάβετ) μέχρι την Τετάρτη 22/9, μια ημέρα μετά η Δούκισσα Νομικού έμοιαζε να είναι αρκετά προβληματισμένη.

Την ώρα μάλιστα που η Λίτσα Πατέρα έλεγε τα ζώδια και αναφερόταν στα επαγγελματικά διλήμματα του δικού της ζωδίου, βούρκωσε κουνώντας συγκαταβατικά το κεφάλι της. 

Η Παρασκευή έφτασε και η Δούκισσα Νομικού ήταν «εξαφανισμένη». Ο Γιώργος Λιάγκας ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό κάνοντας μια πολύ σύντομη αναφορά στο πρόσωπό της. 

«Να πούμε ότι σήμερα δεν θα είναι το Δουκισσάκι μαζί μας. Έχει μία επαγγελματική υποχρέωση. Πάμε να ξεκινήσουμε» ήταν τα λόγια του. 

Η απουσία αυτή όμως μάλλον έκρυβε πίσω της μεγάλο παρασκήνιο αφού όλα δείχνουν πως η τελευταία εμφάνιση της Δούκισσας Νομικού στο Πρωινό ήταν αυτή την Πέμπτη 22/9.

H παραμονή της Δούκισσας Νομικού στο «Πρωινό» είχε διάρκεια μόλις 14 ημέρες. Μετά την αποχώρησή της, η διοίκηση του ΑΝΤ1, άρχισε να αναζητά εκ νέου ένα γυναικείο πρόσωπο για να αναλάβει την παρουσίαση των εμπορικών θεμάτων, και να συμμετέχει στη μαγειρική και τα ζώδια.

Το κεφάλαιο Μαρία Κορινθίου και το άδοξο τέλος

 

Στις 4 Οκτωβρίου, καλεσμένη στο Πρωινό βρέθηκε η Μαρία Κορινθίου, με τον Γιώργο Λιάγκα να μη κρύβει τη συμπάθεια προς το πρόσωπό της.

Μια εβδομάδα μετά, η Μαρία Κορινθίου θα προστεθεί και επίσημα στην ομάδα της εκπομπής με τον Γιώργο Λιάγκα να την καλωσορίζει λέγοντας:

«Την αγαπάτε πολύ όλοι. Έχει καταγράψει χιλιόμετρα πολλά και στο σανίδι και στην τηλεόραση. Είναι μανούλα, είναι σύζυγος και θα προστεθεί από σήμερα στην ομάδα του Πρωινού. Θα σας πω τι ακριβώς θα κάνει. Η Μαρία Κορινθίου».

Αμέσως μετά το τέλος αυτής της εκπομπής, η Μαρία Κορινθίου δημοσίευσε μια φωτογραφία με τον Γιώργο Λιάγκα και έγραψε: «Με το αγόρι μου το καινούργιο, το καλό, το έγκριτο, το πρωινό, το διδυμάκι! Αισθάνομαι υπέροχα που με έχει αγκαλιά και με κρατάει από το χέρι. Καλή μας αρχή γεμάτη φως και τεράστια αληθινά χαμόγελα!».

Μια εβδομάδα αργότερα, και με αφορμή τα όσα είχαν γραφτεί γι’ αυτή τη νέα συνεργασία, ο Γιώργος Λιάγκας μέσα από την εκπομπή του είχε αστειευτεί λέγοντας: «Έλα να σου δώσω ένα φιλί και μία αγκαλιά! Τι γίνεται; Όλα καλά; Να σκάσουν οι εχθροί μας! Θα μετράμε τις εβδομάδες που θα μείνει η Μαρία εδώ… Δεύτερη εβδομάδα! Τικ! Θα μακροημερεύσει η Μαρία».

Σε δηλώσεις της, η Μαρία Κορινθίου απαντούσε πάντα πως στην εκπομπή έχει ακριβώς τον ρόλο που είχε συμφωνήσει με το κανάλι ότι θα έχει. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Η ίδια έδειχνε να είναι ευχαριστημένη με τη συνεργασία της εκεί, και πάντα αναφερόταν στην εξαιρετική σχέση που έχει με τον Γιώργο Λιάγκα.

«Δεν ήθελα να είμαι στο κομμάτι της ενημέρωσης. Δεν συμφωνήθηκε εξαρχής προσπαθούσαμε να βρούμε μια φόρμουλα. Καλώς ή κακώς και εγώ μπήκα εμβόλιμα σε μια ήδη υπάρχουσα εκπομπή, μια δομημένη εκπομπή που είχε ήδη ξεκινήσει. Όλο το πρώτο κομμάτι ειδικά είναι ενημερωτικό…

Δεν είμαι δημοσιογράφος, ούτε έχω την «ανασφάλεια» να βγω και να δείξω και να αποδείξω αν έχω λόγο να μιλήσω, αν έχω λόγο να πάρω θέση, να αποδείξω ότι μπορώ να σταθώ σε μια συζήτηση. Δεν είναι κάτι που θα ήθελα να κάνω και να ακολουθήσω. Δεν είμαι δημοσιογράφος για να το στηρίξω. Για αυτό συνεννοηθήκαμε να βγαίνω στο δεύτερο κομμάτι» είχε εξηγήσει η ίδια σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

Όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και πιο συχνά οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν τη Μαρία Κορινθίου αν μετά από αυτό το βήμα, θα ήθελε να κάνει και μια δική της εκπομπή.

«Συζητάω διάφορα πράγματα. Είμαι ένας πολύ δημιουργικός άνθρωπος. Όλο και κάτι θα κάνω. Βάσει ηθικής δε μπορώ να σχολιάζω τι λέγεται ή να λέω τι έχω συζητήσει και τι όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα συμβόλαιο και προέχει το κανάλι που είμαι. Από εκεί και πέρα, όλα είναι ήρεμα και ωραία.

Το να κάνω μια εκπομπή που θα είναι πάνω μου ή μαζί με τον Γιάννη είναι κάτι που θα το κοιτούσα. Είναι κάτι που χρόνια το κοιτάω αλλά δεν είχε ευδοκιμήσει , δεν είχε συμβεί. Φέτος έκανα αυτό ακριβώς που είχε συμφωνηθεί. Μου αρέσει όμως να πηγαίνω ένα βήμα παρακάτω.

Δεν είμαι ένας άνθρωπος που θα πάρω την απόφαση να κάνω κάτι μόνο για τα χρήματα είτε για να νιώθω ότι βρίσκομαι στην τηλεόραση. Ποτέ δε με ενδιέφερε κάτι τέτοιο. Πάντα κοιτάω αυτό που μιλάει στην καρδιά μου» είχε πει σε μια από αυτές τις τοποθετήσεις της η Μαρία Κορινθίου στα μέσα Απριλίου.

Η έντονη φημολογία για το Breakfast@Star

Το επόμενο διάστημα, άρχισαν να κυκλοφορούν φήμες που την ήθελαν να αναλαμβάνει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν την παρουσίαση του Breakfast@Star μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Αϊβάζη.

«Έχω συγκεκριμένο συμβόλαιο με το κανάλι μου και από την αρχή ήταν ξεκάθαρος ο τρόπος που θα έμπαινα εμβόλιμα στο Πρωινό. Δεν μπορώ να γίνω πιο ξεκάθαρη. Στο τέλος θα στέλνω σήματα Μορς. Έχω ακούσει ότι κάνουν και «ρεπορτάζ», ούτε καν υφίστανται αυτά.

Επίσης θα ήθελα να μου πουν τι διαδίδω, ότι τι θα κάνω εκπομπή στο Star; Από τη στιγμή που τους έχω μπερδέψει ας ρωτήσουν λοιπόν την Ελένη που την πήρα έναν μήνα πριν τηλέφωνο και της είπα ότι δεν ισχύει και όλα καλά, μη σκας. Και πριν από αυτό το τηλέφωνο, το έχω κάνει δήλωση. Το τι διαδίδεται και ποιος το διαδίδει, όλα μαθαίνονται στο τέλος. Δεν έχω και ανάγκη να διαδώσω κάτι» ήταν η αφοπλιστική απάντηση που είχε δώσει η ηθοποιός δίνοντας οριστικά τέλος σε αυτά τα σενάρια.

Στις 14 Μαΐου ωστόσο, σε άλλες δηλώσεις της, η Μαρία Κορινθίου αποκάλυπτε πως δε θα συνεχιστεί η συνεργασία της με τον Γιώργο Λιάγκα και το «Πρωινό» ξεκαθαρίζοντας για ακόμη μια φορά πως η σχέση τους είναι άψογη.

«Δε θα είμαι του χρόνου στο Πρωινό στο πλευρό του Γιώργου Λιάγκα. Τέλος πάντων. Μην παρερμηνευτούν όμως τα λόγια μου. Το ότι δε θα είμαι, δεν είναι επειδή δεν είμαι καλά με τον Γιώργο αλλά επειδή εγώ θέλω να πάω ένα βήμα παρακάτω. Τώρα βλέποντας και κάνοντας. Προτεραιότητα έχει το κανάλι μου. Συζητάω διάφορα πράγματα σε ξεχωριστούς τομείς. Αυτό που λαχταράει η ψυχούλα μου είναι αυτό που είμαι, το ότι είμαι ηθοποιός… Δε μπορώ να σας πω πολλά, δεν είναι ότι δε θέλω, ούτε ότι θέλω να δημιουργώ εντυπώσεις» ήταν τα λόγια της ενώ λίγες ημέρες μετά παραδέχτηκε πως οι «κεραίες» της έπιασαν να γίνονται δοκιμαστικά με άλλες κοπέλες για τη νέα σεζόν κάτι που όμως δεν έδειχνε να την ενοχλεί καθώς η ίδια είχε δηλώσει την πρόθεσή της να μη συνεχίσει.

Το κλίμα όμως μάλλον άρχισε να αλλάζει και στις 15/6 φαίνεται πως ήρθε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τη Μαρία Κορινθίου να χάσει την υπομονή της.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που έχουν κυκλοφορήσει, ζητήθηκε από τη Μαρία Κορινθίου να δώσει «πάσα» σε άλλο πρόσωπο της εκπομπής – όπως και έκανε- και τότε συνειδητοποίησε πως το θέμα που παρουσιάστηκε από τη συνεργάτη, ήταν ένα δικό της εμπορικό.

Την ίδια μέρα, κατά τη διάρκεια των ζωδίων η Λίτσα Πατέρα ανέφερε: «Οι Αιγόκεροι που υποτίθεται ότι είναι σε μία πολύ καλή περίοδο και έρχονται και τα καλύτερα, θέματα που έχουν σχέση με την εργασία έρχονται στο προσκήνιο. Προσέχετε λοιπόν υγεία και εργασία γιατί η νέα σελήνη δεν λειτουργεί μόνο το Σαββατοκύριακο. Είναι μία νέα αρχή η οποία έχει σχέση με πρόσωπα του περιβάλλοντός σας και με θέματα υγείας και εργασίας» με την ηθοποιό να έχει μια κάπως… αμήχανη αλλά γεμάτη νόημα αντίδραση.

Η Μαρία Κορινθίου δεν εμφανίστηκε ποτέ στην αποφώνηση της εκπομπής ενώ σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους που εμφανίστηκαν έξω από το κανάλι, εμφανώς εκνευρισμένη δήλωσε: «Η κατάσταση της υπομονής μου είναι Amber Alert κι εγώ δεν την έχω πια. Έχω χάσει την υπομονή μου με το Πρωινό. Δεν θα σου πω κάτι άλλο. Θα τα μάθετε όλα σύντομα. Τελειώνει και η εκπομπή. Κάποιοι δεν κάνουν υπομονή να τελειώσει η εκπομπή κι αφού δεν κάνουν υπομονή, δεν κάνω κι εγώ. Μάθε τι έγινε και τι δεν έγινε σήμερα στην εκπομπή, δες και την εκπομπή και θα καταλάβεις. Όχι δε μίλησα με τον Γιώργο, με κανέναν δε μίλησα»

Την αμέσως επόμενη μέρα της προβολής αυτών των δηλώσεων (18/6) άρχισε να κυκλοφορεί ένα ρεπορτάζ που ήθελε τη Μαρία Κορινθίου να αποχωρεί από το Πρωινό του ΑΝΤ1.

Το ρεπορτάζ αυτό επιβεβαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας 19/6 όταν μέσω επίσημης ανακοίνωσης ο ΑΝΤ1 έκανε γνωστή τη λήξη της συνεργασίας τους.

«Ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με την Μαρία Κορινθίου και της εύχεται καλή επιτυχία στα μελλοντικά της σχέδια», ανέφερε η λιτή ανακοίνωση με την οποία ο τηλεοπτικός σταθμός αποχαιρέτησε τη Μαρία Κορινθίου.

Από τη δική του πλευρά, ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια εκτενή αναφορά στο θέμα προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Τελικά, η Μαρία Κορινθίου έμεινε στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 36 εβδομάδες, σε αντίθεση με τη Δούκισσα Νομικού που έμεινε μόλις 14 μέρες, αφήνοντας ένα υπόλοιπο 2,5 εβδομάδων μέχρι να ολοκληρωθεί η τηλεοπτική σεζόν.

Read More

And More