Ελεονώρα Μελέτη: «Έφυγα από την Ελλάδα σχεδόν κυνηγημένη» – Η εξομολόγηση για τη δύσκολη περίοδο του «Πρωινού Καφέ»

Στην εκπομπή «Τετ Α Τετ» του Τάσου Τρύφωνος βρέθηκε καλεσμένη η Ελεονώρα Μελέτη το απόγευμα της Κυριακής 31/3.

Η γνωστή παρουσιάστρια, μίλησε μεταξύ άλλων, για την δύσκολη για την ίδια περίοδο που βρέθηκε στο τιμόνι του Πρωινού Καφέ και κυρίως όσα ακολούθησαν μετά την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου.

«Ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδος της ζωής μου αυτή του “Πρωινού Καφέ” που, παρόλα αυτά, νιώθω ευγνώμων που την έζησα γιατί με βοήθησε πάρα πολύ να διαμορφώσω αυτό που θέλω να είμαι σήμερα. Με βοήθησε να δω με άλλο μάτι τους ανθρώπους. Στην αρχή πολύ εχθρικά, σχεδόν καχύποπτα, αλλά τώρα με κατανόηση και με συμπόνια. Το δούλεψα πάρα πολύ και αυτά τα εργαλεία που πήρα μέσα από αυτή την ιστορία τα μεταφέρω και στο καινούργιο μου βιβλίο», είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη.

«Ο τίτλος του θα είναι “Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μωβ ποδήλατο”. Είναι μια πολύ σημαντική αυτή η φράση και θα το ανακαλύψει κανείς διαβάζοντας το βιβλίο. Το βιβλίο αυτό βασίζεται σε αληθινά γεγονότα δεν είναι όμως αυτοβιογραφία σε καμία περίπτωση γιατί ποιος νοιάστηκε κιόλας. Είναι όμως μια περίοδος που μεσολάβησε αφότου εγώ εξαφανίστηκα από το Πρωινό Καφέ», πρόσθεσε στη συνέχεια η παρουσιάστρια.

«Μετά από τον “Πρωινό Καφέ” εξαφανίστηκα κυριολεκτικά γιατί έφυγα από την χώρα. Έφυγα από την Ελλάδα μην μπορώντας να διαχειριστώ το ότι περπατούσα στον δρόμο και όλοι πίστευαν ότι νομίζουν για μένα όλα αυτά τα οποία άκουγαν στην τηλεόραση. Έφυγα κυνηγημένη σχεδόν. Έκανα ένα πάρα πολύ ωραίο ταξίδι στο Μπαλί για κάποιους μήνες και εκεί συνάντησα ανθρώπους και απέκτησα γνώσεις τις οποίες χρησιμοποίησα και να κυνηγήσω όλα μου τα όνειρα αλλά και να βρω τρόπους να σταθώ στον εαυτό μου», συμπλήρωσε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Υπήρχαν άνθρωποι που μου ζήτησαν δημόσια συγγνώμη και το εκτιμώ, υπήρχαν και άνθρωποι όμως, που ακόμα και τότε όταν τους έβλεπα από κοντά έκαναν σαν να μη συμβαίνει κάτι. Εγώ έχω την άποψή μου διαμορφωμένη δεν θα αλλάξει ούτε με την δημόσια συγγνώμη ούτε με την προσέγγιση του άλλου. Ακόμα και ο τρόπος που αναφέρεσαι σε έναν άνθρωπο και λες την άποψή σου δείχνει πράγματα για την ποιότητα σου και αυτό δεν αλλάζει εύκολα. Από τότε έχω επιλέξει να κρατάω τις αποστάσεις μου», εξήγησε σε άλλο σημείο η παρουσιάστρια.

Για το αν μετάνιωσε που ασχολήθηκε με την τηλεόραση, η Ελεονώρα Μελέτη απάντησε: «Δε μετάνιωσα που ασχολήθηκα με την τηλεόραση, είναι κάτι που αγαπώ, είναι κάτι μου με πήγε η ζωή εκεί εμπιστεύομαι το πλάνο της ζωής. Έχω περάσει πολύ ωραία στην τηλεόραση αλλά έχω περάσει και πολύ άσχημα. Το 2016 αποχώρησα οικειοθελώς από τις ειδήσεις. Είμαι ένας άνθρωπος που παίρνει πολύ μέσα του τα πράγματα και επειδή τότε ήταν μία δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα με τα μνημόνια, ήθελα να φύγω. Έχω ένα παιδί, δεν θα μπορούσα να λείπω όλη μέρα από το σπίτι και ειδήσεις απαιτούν χρόνο».

Όσον αφορά τη σχέση της με την Ελένη Μενεγάκη, η Ελεονώρα Μελέτη είπε: «Με την Ελένη Μενεγάκη αργήσαμε να “φωνάξουμε” ότι δεν υπάρχει αντιπαλότητα. Είμαι πάρα πολύ τυχερή που έχω πρόσβαση στον άνθρωπο “Ελένη” γιατί η Ελένη είναι ένας άνθρωπος που έχει να σου πει πολλά και όχι τηλεοπτικά».

Κλείνοντας η Ελεονώρα Μελέτη αναφέρθηκε και στην κόρη της Αλεξάνδρα, λέγοντας: «Νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι όταν κάνουν παιδί, υπάρχει η ζωή τους πριν το παιδί και μετά το παιδί. Πριν την Αλεξάνδρα δεν είχα έννοιες, δεν είχα φοβίες, ανασφάλειες για το μέλλον, δεν είχα κάτι άλλο να σκεφτώ. Η μητρότητα με άλλαξε ως προς τον τρόπο που βλέπω τον κόσμο αλλά και τις ευθύνες που έχω για το μέλλον. Δεν είμαι απαραίτητα αυστηρή αλλά βάζω όρια. Είμαι κλασική μαμά, αλλά προσέχω. Την αφήνω να αναπτύξει την πρωτοβουλία και την αυτονομία της. Η Αλεξάνδρα είναι γλωσσού, ξέρω ότι θα με δυσκολέψει σε κάποια σημεία στο μέλλον αλλά μου αρέσει».

Read More

And More