Ελεονώρα Μελέτη για Άλκηστη Πρωτοψάλτη – Σταμάτη Κραουνάκη: «Είναι λάθος το σκεπτικό»

Για το θέμα της αφαίρεσης της λέξης «χοντρή» στο κομμάτι «Άδωνις» από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και την αντίδραση του Σταμάτη Κραουνάκη τοποθετήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη στο Mega Καλημέρα.

Αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη είπε: «Είναι λάθος το σκεπτικό, δηλαδή πάμε να καταργήσουμε την Αναγέννηση, που το πρότυπο της γυναίκας ήταν συγκεκριμένο, πάμε να κατεβάσουμε την Αφροδίτη της Μήλου, δεν γίνεται όμως ρε παιδιά. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο στο τέλος», ενώ η Αφροδίτη Γραμμέλη σημείωσε με τη σειρά της:

«Η λέξη χοντρός έγινε κακόηχη όταν χρησιμοποιήθηκε ως βρισιά. Τα κιλά δεν προσδιορίζουν τον άνθρωπο αλλά προσβάλλαμε κόσμο με αυτή τη λέξη. Διορθωνόμαστε όμως έτσι ή μήπως αλλάζουμε μόνο τη βιτρίνα; Αν αρχίσουμε να πετσοκόβουμε λογοτεχνικά έργα και ποιήματα και τα λοιπά, δεν σωζόμαστε έτσι».

«Και τις ξανθιές θα πρέπει να καταργήσουμε και τα ανέκδοτα θα πρέπει να καταργήσουμε. Παιδιά, δεν γίνεται», πρόσθεσε στη συνέχεια η Ελεονώρα Μελέτη και λίγο αργότερα κατέληξε:

«Εμένα η δική μου λογική λέει ότι αυτά έγιναν σε εποχές που ακουγόντουσαν διαφορετικά κάποια πράγματα, δεν δημιουργούσαν προβλήματα. Πάμε τώρα να γράψουμε την επόμενη ιστορία χωρίς να πειράξουμε την προηγούμενη».

Read More

And More