Ελεονώρα Μελέτη για Γιώργο Νταλάρα: «Τον κατηγορούμε που κουνάει δάχτυλο, κουνώντας του κι εμείς το δάχτυλο»

Στις αντιδράσεις που ακολούθησαν από το ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκαν στο Mega Καλημέρα, το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου. Η Ελεονώρα Μελέτη προχώρησε σε μία τοποθέτηση, επισημαίνοντας πως τον χαρακτηρισμό «χαριτωμένη» προς τη δημοσιογράφο δεν τον βρήκε σεξιστικό και ότι «κατηγορούμε τον Γιώργο Νταλάρα ότι κουνάει το δάχτυλο ενώ πράττουμε το ίδιο σχολιάζοντάς τον».

Η παρουσιάστρια του Mega Καλημέρα σημείωσε πως οι άνθρωποι της τηλεόρασης -μπροστά και πίσω από τις κάμερες- θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους αναφορικά με το ποιο είδος τηλεόρασης θέλουν να κάνουν.

Η Ελεονώρα Μελέτη είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί να στοχοποιήσουμε κάποιον, ο οποίος μπορεί να συμφωνεί με τον κ. Νταλάρα, δεν κατάλαβα; Δεν έχουν το δικαίωμα της άποψης οι άνθρωποι; Ακόμα και ο κ. Νταλάρας την άποψή του είπε. Και να σας πω και κάτι άλλο; Ευθέως προσβλητικός, χρησιμοποιώντας λέξεις και προτάσεις που να θίγουν τις προσωπικότητες των ανθρώπων δεν χρησιμοποίησε. Ίσως το περιεχόμενο των λόγων του να ένιωσαν κάποιοι ότι προσβάλλει τους δημοσιογράφους.

Σεξιστικό χαρακτήρα στο «εσύ που είσαι και τόσο χαριτωμένη» δε βρήκα. Δε θα κατηγορήσουμε τώρα και το «είσαι χαριτωμένος άνθρωπος». Έχω υπάρξει στη θέση των παιδιών αυτών, που κάποιος μου είπε όταν είχα πάει να καλύψω το Big Brother “τόσο μορφωμένο κορίτσι, τι δουλειά έχεις εσύ με αυτά τα πράγματα που καλύπτεις;”».

«Ο κ. Νταλάρας εξέφρασε την άποψή του, είπε αυτά που είπε, έκανε αυτά τα οποία έκανε, είναι υπόλογος των λέξεών του, όπως υπόλογοι είμαστε και όλοι μας. Τον κατηγορούμε που κουνάει δάχτυλο, κουνώντας κι εμείς το δάχτυλο ωστόσο. Κάνουμε αυτό για το οποίο κατηγορούμε τον κ. Νταλάρα. Εγώ δεν θέλω να πω αν συμφωνώ ή όχι, αν θίχτηκα ή όχι από τη στάση του, αυτό που καταλαβαίνω τους τελευταίους μήνες για να μην πω χρόνια, ότι έχει έρθει η ώρα κι εμείς οι άνθρωποι της τηλεόρασης από όποιο πόστο, να κάνουμε την αυτοκριτική μας ποια τηλεόραση θέλουμε και για ποιον λόγο θέλουμε αυτήν την τηλεόραση που κάνουμε. Εκεί καταλήγω μέσα μου» πρόσθεσε η Ελεονώρα Μελέτη.  

Read More

And More