Ελεονώρα Μελέτη και Νανά Παλαιτσάκη σε έντονη διαφωνία on air – «Δεν γίνεται να λες ότι αυτός που έχει τα λεφτά ελέγχει σε μία σχέση»

Ελεονώρα Μελέτη και Νανά Παλαιτσάκη διαφώνησαν έντονα στον αέρα του Mega Καλημέρα, το πρωί της Τρίτης 26/9. Η τοποθέτηση της Νανάς Παλαιτσάκη πως «όποιος φέρνει τα λεφτά στο σπίτι, αυτός είναι και ο αρχηγός».

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή τα όσα δήλωσε η Έφη Σαρρή στη συνέντευξή της στο Mega Καλημέρα, η Νανά Παλαιτσάκη σημείωσε αρχικά: «Ένας άντρας, ο οποίος είναι αρσενικό και πρέπει να υπάρχουν αρσενικά παλαιάς κοπής, πρέπει να βάλει όρια. Πρέπει ο άντρας να βάλει όρια, για να νιώθει η γυναίκα ότι υπάρχει ασφάλεια. Διότι όταν δεν κάνει ο άντρας πρόταση και δεν βάζει όρια, μετά όλα γίνονται ρημαδιό».

Στη συνέχεια, η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε: «Μόνο ο άντρας βάζει όρια; Και η γυναίκα πρέπει να βάζει όρια», με τη Νανά Παλαιτσάκη να υπογραμμίζει: «Όταν υπάρχουν δύο καπεταναίοι στο καράβι, το καράβι πάει για φούντο. Άρα, πρέπει σε μια σχέση στο σπίτι κάποιος να είναι αρχηγός. Αυτός ο οποίος φέρνει τα λεφτά, αυτός και…».

Ελεονώρα Μελέτη: Δεν μπορώ να το ακούω αυτό το πράγμα. Τι πάει να πει “αυτός που φέρνει τα λεφτά”; Δηλαδή, συγγνώμη ρε Νανά, άμα δουλεύει η γυναίκα, τι θα κάνει;

Νανά Παλαιτσάκη: Μπορώ να έχω την άποψή μου;

Ελεονώρα Μελέτη: Και βέβαια, αλλά δεν το καταλαβαίνω αυτό το “αυτός που φέρνει τα λεφτά”.

Νανά Παλαιτσάκη: Γι’ αυτό έχουν γίνει όλα τα σπίτια ρημαδιό. Όταν θες να είσαι κι εσύ αρχηγός στο τιμόνι και ο άντρας αρχηγός, πάτε για βούλιαγμα.

Ελεονώρα Μελέτη: Γιατί να είναι αρχηγός αυτός που φέρνει τα λεφτά;

Νανά Παλαιτσάκη: Παραδοσιακά, όταν φέρνεις τα λεφτά, μπορείς να ελέγχεις κι έχεις δικαίωμα να ελέγξεις.

Ελεονώρα Μελέτη: Θα τρελαθώ!

Νανά Παλαιτσάκη: Να τρελαθείς, αλλά να μάθεις και αλήθειες. Δεν μπορεί να έχουν γίνει όλα ίσα κι όμοια. Αν με ακούσεις, μπορείς να μιλήσεις.

Ελεονώρα Μελέτη: Σε έχω ακούσει, αλλά δεν γίνεται να λες ότι αυτός που έχει τα λεφτά ελέγχει σε μία σχέση. Όχι δεν ελέγχει.

Νανά Παλαιτσάκη: Ελέγχει! Λέει έχουμε 1000 ευρώ και δίνει χρήματα κρυφά στο παιδί χωρίς να το παίξει ο πατέρας του. Όλοι πρέπει να ξέρουν πού πάνε τα λεφτά. Όποιος έχει την οικονομική δύναμη, αυτός μπορεί και να ελέγχει. Όταν το κουδούνι σου απ΄ έξω γράφει «Ελεονώρα Μελέτη», είναι ο χώρος σου.

Ελεονώρα Μελέτη: Εγώ πιστεύω ότι σε μία σχέση, ο καθένας έχει τον δικό του χώρο. Ελέγχει, δεν ελέγχει. Αυτό είναι μία συμφωνία που κάνει το ζευγάρι από την αρχή. Δεν μπορώ να ακούω στις εποχές της χειραφέτησης ότι ο άντρας ελέγχει τη γυναίκα επειδή δουλεύει και φέρνει τα λεφτά στο σπίτι. Δεν μπορώ να ακούω ότι η γυναίκα ελέγχεται επειδή ο άντρας έχει λεφτά. Δεν είμαι φεμινίστρια.

Δες περισσότερα στο παρακάτω απόσπασμα:

Read More

And More