Ελεονώρα Μελέτη: «Ξέρεις πόσες φορές με έχουν ρωτήσει τι θα κάνω με το παιδί μου, αν βγω Ευρωβουλευτής;»

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στο Attica TV και στην εκπομπή Black Box, με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια σχολίασε, μεταξύ άλλων, τους λόγους που μία γυναίκα μπορεί να μην έχει παρουσία σε πολλά επαγγελματικά πεδία λόγω στερεοτύπων και κοινωνικών ανισοτήτων.

«Είμαστε κοινωνικά όντα που βαλλόμαστε από στερεότυπα και κοινωνικές ανισότητες αποδεικνύεται. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι και η απουσία των γυναικών από την πολιτική, το μισθολογικό χάσμα… Πώς να ασχοληθεί μια γυναίκα με την πολιτική όταν δέχεται σεξιστικό πόλεμο από τους συναδέλφους τους πολιτικούς, όταν βρίσκεται κάποια στιγμή στο να διαλέξει στο δίλημμα ανάμεσα στην οικογένεια και στην καριέρα της, κάνει που ποτέ δεν καλείται να κάνει ένας άνδρας» είπε αρχικά η Ελεονώρα Μελέτη και συνέχισε:

«Εμένα ξέρεις πόσες φορές με έχουν ρωτήσει, τι θα κάνεις με το παιδί σου; Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν να ρωτάει έναν άνδρα τι θα κάνει, αν θα περάσει στο Ευρωκοινοβούλιο και θα πρέπει να μετακινείται κάποιες μέρες στο εξωτερικό. Θεωρείται δεδομένο ότι μπορεί να συμβεί αυτό.

Αυτό είναι ένα στερεότυπο ανάμεσα στα πολλά άλλα τα οποία πιστεύω ότι οδηγούν σε απουσία της παρουσίας των γυναικών από καίριες θέσεις, όπως είναι και η πολιτική». 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164