Ελεονώρα Μελέτη: «Όταν είδα να τιτλοφορείται άλλη ως καλύτερη μαμά της showbiz ένιωσα λιγότερο ικανή»

Η εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» ασχολήθηκε το πρωί του Σαββάτου εκτενώς με τη σκληρή πραγματικότητα που ουσιαστικά αλλάζει τη ζωή μιας γυναίκας αφού γίνει μητέρα για πρώτη φορά. 

Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Mega και εξομολογήθηκε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη τα πρώτα της συναισθήματα που είχε όταν έγινε μητέρα, ενώ αποκάλυψε και αν πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη.

«Ένιωθα μία απεριόριστη αγάπη για αυτό το πλάσμα και μία άλλη πληρότητα, αλλά ταυτόχρονα είχα κι ένα ανεξήγητο πένθος. Σαν να πενθώ μία πρότερη ζωή… Οι δύο γυναίκες, πριν και μετά τον τοκετό, δεν είχαν βρει μία κοινή πορεία», εξομολογήθηκε η Ελεονώρα Μελέτη.

«Όταν αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από τον ειδικό ένιωθα ότι δεν έχω χρόνο και ήμουν κουρασμένη. Παθολογικά δεν κάλυπτα την επιλόχειο κατάθλιψη. Όταν ζήτησα βοήθεια ήρθα σε επαφή με έναν όρο που δεν ήξερα και μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτό που εμένα με εγκλώβιζε στον εαυτό μου ήταν ότι ένιωθα ότι έχω ακυρώσει την προηγούμενη ζωή μου. Ενώ είχα κάνει το παιδί με έναν άνθρωπο ένιωθα ότι αυτόν τον άνθρωπο δεν τον είχε επηρεάσει όσο εμένα. Είχα κλείσει τέσσερις ημέρες να μην μπορώ να κάνω ένα μπάνιο. Όταν είσαι νέα μαμά σου δημιουργεί τρελό άγχος και εκνευρισμό», είπε η Ελεονώρα Μελέτη.

Η παρουσιάστρια αποκάλυψε πως αν και ήταν τρελά εργασιομανής, δουλεύοντας καθημερινά 14 ώρες, όταν ήρθε στον κόσμο το παιδί της ζήτησε από την εργασία της να αλλάξει η σύμβαση ώστε να αποδεσμευτεί από τις πολλές ώρες δουλειάς.

«Ζήλεψα μαμά που επανήλθε γρηγορότερα στη φόρμα της. Ένιωσα λιγότερο ικανή ως μαμά επειδή είδα να τιτλοφορείται ως καλύτερη άλλη μαμά της showbiz», εξομολογήθηκε γελώντας η Ελεονώρα Μελέτη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο mum shaming, ή το μαμαδοbullying όπως λέει εκείνη.

 

Το mum shaming είναι όταν μία μαμά κρίνει την άλλη και προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από την άλλη, μειώνοντάς την. Ουσιαστικά, το mum shaming κρύβει την ανασφάλεια της μητέρας.

«Τον πρώτο καιρό της μητρότητας ο πατέρας, ο άντρας, αυτό που οφείλει να κάνει είναι να επαναφέρει τη γυναίκα στην πρότερη ζωή της. Να την εντάξει ξανά κοινωνικά, ερωτικά και συναισθηματικά στην πρότερη ζωή», τόνισε η Ελεονώρα Μελέτη.

Read More

And More