Εύα Καϊλή για Φραντσέσκο Τζιόρτζι: «Δεν τον αναγνωρίζω πια» – Όσα κατέθεσε για τον σύντροφό της

Σύμφωνα με το νέο άρθρο της εφημερίδας «Le Soir», o σύντροφος της πρώην ευρωβουλευτού επιμένει να προσπαθεί να την αθωώσει.

«Η Εύα γνώριζε προφανώς τα χρηματικά ποσά και την προέλευση, αφού μένουμε μαζί, αλλά δεν αποτελεί μέρος του δικτύου. Μου είχε ζητήσει πολλές φορές να σταματήσω γιατί την έβαζα σε κίνδυνο σε σχέση με τα καθήκοντά της».

Από την άλλη πλευρά, η Εύα Καϊλή, εμφανώς αναστατωμένη όπως την περιγράφει ο αρθρογράφος, δηλώνει πλήρως απογοητευμένη.

«Δεν μου άρεσε ο τρόπος που εμπιστεύτηκε τυφλά τον Αντόνιο. Είμαι στο στάδιο που δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον ίδιο μου τον σύντροφο».

Η εκπομπή Live News παρουσίασε βίντεο με όσα αναφέρει το σχετικό άρθρο της «Le Soir» το οποίο δίνει πληροφορίες για το πώς ξεκίνησε το σκάνδαλο.

Η πρώτη συμφωνία έγινε το 2018 σύμφωνα με την κατάθεση του Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

«Όλα ξεκίνησαν το 2018. Ο κ. Παντσέρι ήταν τότε πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (…). Ο πρώην πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (σημερινός υπουργός Εργασίας) στη συνέχεια ανέπτυξε την ιδέα του lobbying. Ο κ. Παντσέρι συμφώνησε να δουλέψει για τους Καταριανούς».

Από εκεί κει πέρα συνεχίστηκε και η επίσημη συνεργασία μέσω της ΜΚΟ η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο με αυτόν τον σκοπό.

«Η συμφωνία με το Μαρόκο, η οποία ξεκίνησε μετά το 2019, υπό την προϋπόθεση ότι θα είχαμε εργαστεί για να αποφύγουμε ψηφίσματα κατά της χώρας και σε αντάλλαγμα θα λαμβάναμε 50.000 ευρώ».

H ανακριτική διαδικασία συνεχίζει με πολύ προσεκτικές διαδικασίες, μαρκάροντας στενά τους εμπλεκόμενους και τις επόμενες ημέρες αναμένονται ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το πόσοι τελικά εμπλέκονται και με ποιον τρόπο.

Read More

And More