Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση – «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσαν να το καταλάβουν»

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην ισπανική El Mundo παραχώρησε η Εύα Καϊλή, όπου περιέγραψε όσα βίωσε από τη μέρα που ξέσπασε το Qatargate.

Η Εύα Καϊλή μίλησε μεταξύ άλλων, για το σοκ της σύλληψης, επανέλαβε ότι είναι αθώα και άφησε αιχμές για κίνητρα πίσω από τη δίωξή της.

«Ήμουν σοκαρισμένη. Δεν μπορούσαν να το καταλάβουν. Δεν μπορούσα να διαβάσω το έγγραφο. Δεν μπορούσα να δω το μωρό. Δεν ήξερα τι είχε συμβεί με τον σύζυγό μου. Επομένως, όλα αυτά με τρέλαιναν», ανέφερε αρχικά η Εύα Καϊλή, αρνούμενη ότι βρέθηκαν 150.000 ευρώ μέσα στο διαμέρισμά της.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστηρίζει πως πίσω από τη σύλληψή της για το Qatargate κρύβονταν οι πρωτοβουλίες της γύρω από τα συστήματα παρακολούθησης των πολιτικών του Ευρωκοινοβουλίου.

«Δημιούργησα μία υπηρεσία που δεν υπάρχει στην Ευρώπη, η οποία σαρώνει τις συσκευές των πολιτικών και ελέγχει εάν έχουν μολυνθεί από παράνομο λογισμικό παρακολούθησης. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, γιατί είχαμε τις αποδείξεις ότι η έρευνα αφορούσε τη δουλειά μου, το κοινοβουλευτικό πολιτικό μου έργο. Είχαμε αποδείξεις ότι όλη η Επιτροπή «Πήγασος» (PEGA) ελεγχόταν», τόνισε η Εύα Καϊλή.

Όσον αφορά το περιστατικό της σύλληψής της και τις στιγμές μέσα στις φυλακές του Χάρεμ, η Εύα Καϊλή περιέγραψε: «Προσπαθούσα να μείνω ψύχραιμη. Τις πρώτες μέρες σφράγισαν το διαμέρισμα, δεν τους ένοιαζε πού είναι το μωρό και δε μπορούσα να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου. Λένε πως ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Ξύπνησα το πρωί, είχαμε κάτι δουλειές να κάνουμε και ξαφνικά εμφανίστηκε η αστυνομία στο πάρκινγκ. Μου είπαν ότι συνέλαβαν τον σύζυγό μου και ότι πήραν το αμάξι του. Σκέφτηκα ότι είχε να κάνει με κάποιο τροχαίο ατύχημα».

Read More

And More