Φαίη Σκορδά: Η on air τοποθέτηση για ΣΚΑΪ και Αντώνη Κανάκη – «Είμαστε κι εμείς εδώ κι άλλοι εκατοντάδες άνθρωποι»

Η Φαίη Σκορδά μέσα από την εκπομπή της στον ΣΚΑΙ τοποθετήθηκε για τη δικαστική διαμάχη του Αντώνη Κανάκη με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, μετά τα σχόλια του παρουσιαστή και την επίσημη ανακοίνωση από τον σταθμό. 

Δες το απόσπασμα στο 40:58′

Όσα είπε η Φαίη Σκορδά στον αέρα του ΣΚΑΙ

Με αφορμή την απάντηση του Αντώνη Κανάκη για τη δικαστική διαμάχη με τον σταθμό ΣΚΑΙ, η Φαίη Σκορδά ανέφερε: «Άσχετα από τα δικαστικά με τις ενάρξεις, τις πρεμιέρες και τα συμβόλαια που λύθηκαν και την απόφαση του δικαστηρίου. Ένα δικό μου σχόλιο είναι ότι ήταν μία προσωπική απάντηση στο συγκεκριμένο κείμενο -δεν το λέω δελτίο τύπου, πρέπει να το σχολιάσω αυτό-, αλλά από την άλλη πρέπει να πω ότι ένα κανάλι δεν είναι ένας άνθρωπος. Διαφωνείς; Συμφωνείς; Τον έχεις Θεό σου; Δεν θέλεις να τον βλέπεις και θέλεις να αλλάξεις κανάλι;

Είμαστε κι εμείς εδώ κι άλλοι εκατοντάδες άνθρωποι, οι οποίοι δουλεύουν σε αυτό το κανάλι. Εμείς το συγκεκριμένο θέμα το σχολιάσαμε. Πώς γίνεται ένα ολόκληρο κανάλι να ταυτίζεται με έναν εργαζόμενο; Γιατί όλοι εργαζόμενοι είμαστε φαντάζομαι και δεν έχω κάποια άλλη ενημέρωση», είπε η παρουσιάστρια.

Στη συνέχεια, η Φαίη Σκορδά πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι πρέπει να υπάρχει για την άποψή μου ένας πολιτισμός, αλλά είτε αυτή είναι θετική είτε αρνητική θα την πω και δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο να μου πει τι είναι αυτά που λες. Η ουσία είναι ότι και ο Κανάκης ξέρει μέσα του ότι η δικαιοσύνη είναι αυτή και την εμπιστευόμαστε.

Απλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει ο Πορτοσάλτε με μία απόφαση της δικαιοσύνης. Προφανώς με αφορμή το σχόλιο του Πορτοσάλτε, ήθελε να πει ότι και ο ΣΚΑΙ στηρίζει τον Πορτοσάλτε. Αυτό ήθελε να πει, τι κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Να συζητάμε τώρα αν εμπιστευόμαστε την δικαιοσύνη; Ήταν αφορμή για να πεις κάτι άλλο. Απλά και εγώ οφείλω να πω ότι δεν μας λογόκρινε κάποιος μην πείτε αυτό», είπε χαρακτηριστικά η Φαίη Σκορδά για ΣΚΑΙ και Αντώνη Κανάκη.

Η ανακοίνωση του ΣΚΑΙ για τον Αντώνη Κανάκη

Είχε προηγηθεί η απάντηση του ΣΚΑΙ στον Αντώνη Κανάκη για το υπέρογκο χρηματικό ποσό που ζητούσε ο παρουσιαστές ως αποζημίωση: «Ο κύριος Α. Κανάκης, όπως δηλώνει, δε γνωρίζει καλά «την λειτουργία της δικαιοσύνης», τουλάχιστον όσο καλά την γνωρίζει ο ΣΚΑΪ. Δε γνωρίζει δηλαδή ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα δε χαρίζει 2,5 εκ. ευρώ αν δεν τα έχεις δουλέψει μόνο και μόνο επειδή λέγεσαι Αντώνης Κανάκης και θεωρείς ότι όλα πρέπει να λειτουργούν υπέρ σου.

Χρήματα τα οποία άνθρωποι, στους οποίους απευθύνεται καθημερινά με λαϊκίστικες φανφάρες και δήθεν επίγνωση των δυσκολιών που περνάνε, δε θα δούνε ποτέ και ας δουλεύουν από το πρωί ως το βράδυ. Λυπούμαστε κύριε Κανάκη που γνωρίζουμε πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και σας στεναχωρήσαμε. Μπορείτε να συνεχίσετε να βγάζετε χολή. Περαστικά σας και με τις υγείες σας», ανέφερε η ανακοίνωση. 

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης από τον ΣΚΑΙ με τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία TONY PRODUCTIONS, τον Ιανουάριο του 2020. Ο παρουσιαστής και η εταιρεία είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, απαιτώντας να κηρυχθεί άκυρη η καταγγελία της σύμβασης και να τους καταβληθεί αποζημίωση ύψους 2.232.927 ευρώ στην εταιρεία και 250.000 ευρώ στον Αντώνη Κανάκη προσωπικά.

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του παρουσιαστή και της εταιρείας, κρίνοντας νόμιμη την καταγγελία της σύμβασης, δεχόμενο ότι τόσο ο κ. Κανάκης, όσο και η TONY PRODUCTIONS παραβίασαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις καθώς αρνήθηκαν να παράξουν και να μεταδώσουν τις εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο».

Παράλληλα, το δικαστήριο αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα για τον ΣΚΑΪ να διεκδικήσει πίσω ποσό άνω των 250.000 ευρώ από τους αντιδίκους που κατέβαλε για εκπομπές που δεν παρέδωσαν ποτέ. Επιπλέον, το δικαστήριο υποχρεώνει τον Αντώνη Κανάκη και την εταιρεία να καταβάλλουν δικαστικά έξοδα ύψους 15.298 ευρώ.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164