Φαίη Σκορδά: Της ανήκει το… στέμμα του ΑΝΤ1! Το “χρυσό” συμβόλαιο και οι νέες κινήσεις…

Αναμφισβήτητα της ανήκει το… στέμμα του ΑΝΤ1. Αναμφισβήτητα κι αυτή η χρονιά, ήταν η χρονιά της. Ναι, ήταν η χρονιά της, γιατί όπως λέει και η σοφή παροιμία, “ο καλός ο καπετάνιος, στη φουρτούνα φαίνεται”!

Τι θέλω να πω μ ΄αυτό; Πως μπορεί το “Πρωινό” της να μην σημείωσε θεαματική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης, όμως, σαφέστατα και κατάφερε να βγει σχεδόν αλώβητο από την… τηλεοπτική λαίλαπα που βρήκε φέτος το κανάλι του Αμαρουσίου και η οποία; Παρέσυρε και κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά της.

Ναι, το “Πρωινό” της Φαίης άντεξε και χτύπησε στα ίσια τον ανταγωνισμό, μένοντας όρθιο στο… τηλεοπτικό του ύψος, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως αυτή η εκπομπή διαθέτει μία πολύτιμη δυναμική.

Μία δυναμική, η οποία σαφέστατα και οφείλεται στη Φαίη Σκορδά, που αυτή τη στιγμή είναι η μοναδική παρουσιάστρια η καριέρα της οποίας δεν βρίσκεται απλά στη καλύτερή της φάση, αλλά οι τηλεοπτικές μετοχές της έχουν διαρκώς αυξανόμενη τάση στο τηλεοπτικό χρηματιστήριο.

Η Φαίη ,λοιπόν, παρά το γεγονός ότι είδε γύρω της όλο το κανάλι να κλυδωνίζεται συνθέμελα και να καταρρέουν τα περισσότερα προγράμματα του ΑΝΤ1 το ένα μετά το άλλο, κατάφερε να στηρίξει την εκπομπή της και ν ΄αποδείξει πως τίποτα και κανείς στη τηλεόραση δεν υπάρχει και δεν έχει διάρκεια, έτσι… τυχαία.

Γιατί τυχαία και λόγω μόνο περιστασιακών γνωριμιών, έχουν προσπαθήσει πολλοί να κάνουν τηλεόραση. Όμως, κανείς απ ΄αυτούς δεν έχει καταφέρει να υπάρχει στο τηλεοπτικό προσκήνιο για χρόνια και με ρόλο πρωταγωνιστή.

Η Φαίη κατάφερε να στηρίξει το “Πρωινό” της, μαζί φυσικά και με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών της, στηρίζοντας παράλληλα και όλες τις εκπομπές του καναλιού, τις οποίες είχε αναλάβει το δύσκολο έργο να προμοτάρει non-stop. Παρά το γεγονός ότι οι επιδόσεις τους, πολλές φορές δεν κατάφερναν να πιάσουν ούτε καν τη… βάση στο πίνακα της τηλεθέασης.

Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό; Το “Πρωινό” της τερμάτισε πρώτο στους πίνακες τηλεθέασης, χωρίς να παίζει σε αναπαραγωγή, κανένα άλλο πρόγραμμα αντίπαλου καναλιού, το οποίο έσκιζε, όπως ήταν για παράδειγμα το “Survivor” ή το “MasterChef”. Κάτι που οι άλλες εκπομπές έκαναν κατά κόρον. Ποιος λέει “όχι” στην εύκολη τηλεθέαση;

Κάπως έτσι και φέτος η Φαίη με το γλυκό της χαμόγελο, τον επαγγελματισμό της και την τηλεοπτική της ευπρέπεια, κατάφερε να φορέσει το… στέμμα του ΑΝΤ1, μιας και της ανήκει ο τίτλος της “βασίλισσας”.

Όσο για το πως την βρίσκει η επόμενη μέρα με το συμβόλαιό της και τον ΑΝΤ1; Η Φαίη παρά το γεγονός ότι δέχτηκε στενό φλερτ, παραμένει πιστή στο κανάλι του Αμαρουσίου, τηρώντας το συμβόλαιό της, το οποίο έχει ισχύ για ακόμα ένα χρόνο.

Επιπλέον, εννοείται πως έχει ξεκινήσει να στήνει το fresh “Πρωινό” της για του χρόνου, αναζητώντας τα νέα πρόσωπα που θα βρεθούν δίπλα της, σχεδιάζει μαζί με την αρχισυντάκτριά της Ελεάννα Τριφύδου νέες στήλες και νέες ενότητες, ενώ βρίσκεται διαρκώς σε επαφή και με την διοίκηση του καναλιού, προκειμένου να καθοριστεί και το μπάτζετ της εκπομπής για την σεζόν 2018-2019, ενώ μία από τις προτεραιότητες της Φαίης, είναι το ν ΄αλλάξει και το σκηνικό της.

Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο Τύπου του καναλιού για την σεζόν που έφυγε:

“…Οι τηλεθεατές απέδειξαν και φέτος πως «ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ» στον ΑΝΤ1, με τη Φαίη Σκορδά, ήταν η πρώτη τους επιλογή!

Η εκπομπή από την αρχή έως και το τέλος της σεζόν (18.9.2017 – 27.06.2018) ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στην πλειοψηφία των κοινών, σε σχέση με τις αντίστοιχες ψυχαγωγικές εκπομπές. Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος τηλεθέασης διαμορφώθηκε στο 20,2% στο σύνολο του κοινού και στο 19,6% στο κοινό 18-54.

Για ακόμη μια χρονιά, βρέθηκε στην κορυφή της ζώνης μετάδοσής του και προηγήθηκε σε σχέση με τον ανταγωνισμό 5,9 μονάδες, από το δεύτερο κανάλι στο 18-54.

Ακόμα καλύτερες ήταν οι επιδόσεις της εκπομπής σε γυναικεία κοινά και συγκεκριμένα στο 18-24 και 25-44 σημειώνοντας τηλεθέαση 21,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο, σημείωσε μερίδιο τηλεθέασης 18,3% στο 18-54, ξεπερνώντας με 5,5 μονάδες στο 18-54, το δεύτερο κανάλι.

«Το Πρωινό» μας αποχαιρέτησε την Παρασκευή 29 Ιουνίου από την Ερέτρια, ανανεώνοντας το ραντεβού του για του χρόνου. Με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπομπής για τη φετινή σεζόν, η Φαίη Σκορδά έδωσε το δικό της ξεχωριστό μήνυμα, κάνοντας ειδική αναφορά στο πιο πιστό κοινό της, που είναι οι γυναίκες:

“…Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που για ακόμα μία χρονιά στηρίξατε την παρέα του Πρωινού. Καλό καλοκαίρι κορίτσια μου! Σας αγαπώ!”…”

 

Read More

And More