Φωτιά στη Μαγνησία: Συντετριμμένη η ρεπόρτερ της ΕΡΤ – «Του φωνάζαμε να φύγει»

Η μάχη με τη φωτιά στη Μαγνησία που κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους συνεχίστηκε για όλο το βράδυ. Πυροσβέστες, αστυνομικοί, κάτοικοι της περιοχής αλλά και εθελοντές έδιναν τον δικό τους αγώνα στην πυρκαγιά, που ξέσπασε χθες 26/7 στο Βελεστίνο.

Ο κτηνοτρόφος δεν έφυγε από την πύρινη λαίλαπα και σε αγωνιώδη κατάσταση προσπαθούσε να κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να σώσει τα πρόβατα.

«Θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα»

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται η προτεραιότητα είναι εκεί», είπε η ρεπόρτερ Φρόσω Παύλου την ώρα της ζωντανής σύνδεσης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει (…) Θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

 

Συντετριμμένη η ρεπόρτερ της ΕΡΤ μετά τον θάνατο του 45χρονου κτηνοτρόφου

Λίγες ώρες αργότερα, και αφού έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο του κτηνοτρόφου, ανέφερε πως η κάμερα είχε καταγράψει τον κτηνοτρόφο νωρίτερα.

«Κατ΄αρχήν να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

Δες το σχετικό απόσπασμα στο 3.45′:

Read More

And More