Γιάννης Μάρκου: Σε καταστολή νοσηλεύεται ο επιχειρηματίας – «Μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, δέχτηκε πάνω από 15 μαχαιριές»

Σε καταστολή συνεχίζει να βρίσκεται ο επιχειρηματίας Γιάννης Μάρκου μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκε από 26χρονο, τα ξημερώματα της Παρασκευής 28/10 στη Βαρυμπόμπη. Οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη, με την αστυνομία να «χτενίζει» περιοχές της Αργολίδας, καθώς εκτιμάται ότι ο δράστης κρύβεται στον τόπο καταγωγής του.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» και στη Σίσσυ Χρηστίδου μίλησε ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του επιχειρηματία.

«Οι Αρχές όταν έχουν ένα τέτοιου τύπου κακούργημα να ξετυλίξουν, πρέπει να δουν ακριβώς πώς αυτό το πράγμα δικαιολογείται, γιατί αλλιώς μπορεί να πούμε εντάξει, όπου και να βρεθείς μπορεί να βρεθεί ένας τρελός να βγάλει ένα στιλέτο ή να έρθει κάποιος να σε πυροβολήσει… Ήταν τελείως απρόκλητη η επίθεση του 26χρονου στον επιχειρηματία. Ακόμα και αυτός ο ήπιος διαπληκτισμός δεν έδωσε την εντύπωση σε κανένα ότι θα εξελιχτεί σε κάτι τέτοιο», είπε ο δικηγόρος.

«Οι Αρχές όταν διαπίστωσαν ότι μία ώρα πριν το περιστατικό βρίσκονταν ο καθένας με τις παρέες του σε ένα άλλο κατάστημα, είναι πάρα πολύ λογικό να θέλουν να ερευνήσουν μήπως έχει συμβεί κάτι που να δικαιολογεί αυτή την επίθεση» πρόσθεσε ο Γιάννης Μαρακάκης, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα σε 10 δευτερόλεπτα, ο πελάτης του δέχτηκε 15-20 μαχαιριές. 

Ακόμη, ο δικηγόρος τόνισε πως ο Γιάννης Μάρκου μπορεί να είναι σε καταστολή, ωστόσο διέφυγε τον κίνδυνο, ενώ για τον δράστη σημείωσε ότι όλα δείχνουν πως πρόκειται για ένα άτομο που έχει ξανακάνει παρόμοια επίθεση.

Το προφίλ του δράστη

Ο άνδρας που μαχαίρωσε 15 φορές τον επιχειρηματία είναι 26 ετών και έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές. Είναι κάτοικος δυτικών προαστίων, ενώ είχε συλληφθεί τον Μάιο του 2021 και είναι σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Η αστυνομία κάνει έρευνες στην Αττική, ωστόσο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει φύγει από τον νομό. Οι Αρχές κάνουν έρευνες και σε περιοχές της Αργολίδας, καθώς ο 26χρονος κατάγεται από εκεί.

Read More

And More