Μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία για να τιμήσουν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι έχουν προγραμματίσει εδώ και καιρό η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης.
Ωστόσο, ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργος Χατζιδάκις, με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι απαγορεύει ρητά τη χρήση του έργου του πατέρα του στη συγκεκριμένη συναυλία. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημέρωσε ότι δεν δίνει την άδεια να παρουσιαστεί μουσικό έργο του Μάνου Χατζιδάκι στην παγκόσμια περιοδεία των δυο καλλιτεχνών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει τη διοργάνωση της παγκόσμιας περιοδείας – αφιερώματος εξέδωσε ανακοίνωση και έδωσε τη δική της απάντηση στον Γιώργο Χατζιδάκι.
«Πρόκειται για μια αυθαίρετη απόφαση, που δεν έχει νομική ισχύ. Η περιουσία Χατζηδάκι δεν έχει το δικαίωμα να εγκρίνει ή να απορρίψει δημόσιες παραστάσεις, δημοσιευμένων μουσικών έργων σε μη ελληνικά εδάφη», ανέφερε η εταιρεία παραγωγής στην επιστολή της, την οποία μετέφερε ο Άρης Καβατζίκης στην εκπομπή “Buongiorno”.
Το TLIFE επικοινώνησε με τη Νατάσσα Μποφίλιου, η οποία δε θέλησε να κάνει καμία δήλωση μιας και όπως μας είπε, αυτά είναι θέματα που έχει αναλάβει η εταιρεία παραγωγής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ανακοίνωση του γιου του Μάνου Χατζηδάκι
«Ο Μάνος Χατζιδάκις σε όλη του τη ζωή είχε ένα θεμελιώδες μέλημα: να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο πάνω στο πνευματικό του έργο, ώστε κάθε δημόσια παρουσίασή του να αντανακλά πλήρως τα καλλιτεχνικά και αισθητικά κριτήρια που ο ίδιος είχε θέσει. Είναι γνωστό ότι, στο όνομα της καλλιτεχνικής και αισθητικής αρτιότητας, απέρριπτε συστηματικά προτάσεις που δεν ανταποκρίνονταν στο όραμά του και στις αρχές του, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε οικονομικό ή άλλο όφελος.
Μετά τον θάνατό του, ως γιός και μοναδικός κληρονόμος του, είναι μέγιστη ευθύνη μου να διαφυλάσσω το έργο του με τον τρόπο που ο ίδιος είχε προσδιορίσει. Για το σκοπό αυτό έχω αναθέσει, τη διαχείριση και προστασία του έργου του στην εταιρεία μουσικών εκδόσεων SEED POINT, η οποία ενεργεί εκ μέρους μου.
Προ μηνών, η SEED POINT έλαβε πρόταση από τον κ. Πάνο Λιαρόπουλο για τη διοργάνωση παγκόσμιας περιοδείας, υπό το καλλιτεχνικό σχήμα Hellenic Music Ensemble, με παρουσίαση έργων του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννησή τους.
Η συγκεκριμένη πρόταση απορρίφθηκε ρητά διότι δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του Μάνου Χατζιδάκι.
Ωστόσο, ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι ο κ. Λιαρόπουλος, προχώρησε μονομερώς στην οργάνωση της εν λόγω περιοδείας, αναθέτοντας την υλοποίηση σε βρετανική εταιρεία παραγωγής, αγνοώντας πλήρως τη ρητή άρνησή μας, γεγονός που μας υποχρέωσε να προβούμε σε νομικές ενέργειες.
Το να ισχυρίζεται κανείς ότι «τιμά» τον Μάνο Χατζιδάκι, ενώ επιλέγει να παρουσιάσει το έργο του παρά τη σαφή και ρητή αντίθεση της οικογένειας του, είναι υποκριτικό και σίγουρα εκτός «Χατζιδακικού ήθους». Γιώργος Χατζιδάκις».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Top Stories 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ