Γιώργος Αγγελόπουλος: Εξηγεί πρώτη φορά γιατί “ναυάγησε” ο ελληνικός… Εζέλ!

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Page 2 που κυκλοφορεί με τη Νέα Σελίδα και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον λόγο που, ενώ περιμέναμε να τον δούμε στην ελληνική μεταφορά του σίριαλ «Εζέλ», βρέθηκε στην κωμωδία του ΑΝΤ1, “Αν ήμουν πλούσιος” .

Ακολουθεί σχετικό απόσπασμα:

Αυτό που γνωρίζαμε για εσένα από το καλοκαίρι ήταν ότι θα πρωταγωνιστούσες στην ελληνική μεταφορά του σίριαλ «Εζέλ». Πώς προέκυψε το «Αν ήμουν πλούσιος»;

Ο κοινός παρανομαστής σε αυτά τα δύο projects είναι ο Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος είναι παραγωγός και των δύο αυτών σειρών. Με τον κ. Καραγιάννη συζητούσαμε όντως από πέρσι για το «Εζέλ», το οποίο όπως όλα δείχνουν θα ξεκινήσει την επόμενη σεζόν. Έτσι, μου πρότεινε να κάνω ένα μεγάλο γκεστ είκοσι επεισοδίων στο «Αν ήμουν πλούσιος».

Ξέρω ότι για το «Εζέλ» είχε ενδιαφερθεί το καλοκαίρι ο Σκάι, αλλά τον Νοέμβριο έγιναν συζητήσεις με τον Alpha. Από ποιο κανάλι θα προβληθεί τελικά;

Όντως το καλοκαίρι είχαν γίνει συζητήσεις με τον Σκάι, αλλά παρόλο που ήταν κοντά στη συμφωνία δεν προχώρησε. Στη συνέχεια ενδιαφέρθηκαν άλλα δύο κανάλια για το «Εζέλ». Από την στιγμή όμως που δεν υπάρχει γραπτή συμφωνία δεν μπορώ να πω το πότε θα προβληθεί και από ποιον σταθμό. Εμένα μου προτάθηκε ο ρόλος. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν την εταιρία παραγωγής, οπότε αρμόδιος για να απαντήσει σε αυτό είναι ο κ. Καραγιάννης.

Όταν σου έκαναν πρόταση για το «Εζέλ» σκέφτηκες ότι μπορεί να είναι νωρίς για να αναλάβεις ένα πρωταγωνιστικό ρόλο;

Ήταν τιμή για εμένα να μου προτείνουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία καθημερινή σειρά, αλλά παράλληλα είναι και μεγάλη ευθύνη. Έχω εμπιστοσύνη στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αρβανίτη και στον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη που μου έκαναν την πρόταση. Βέβαια, πρέπει να σου πω ότι είχαμε αρκετό καιρό μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Έχοντας λοιπόν μπροστά μας πέντε μήνες για να δουλέψουμε, μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, αισθανόμουν πιο ασφαλής.

Ο Ανδρέας Γεωργίου συνηθίζει να δουλεύει με τους ίδιους συνεργάτες. Σου έκανε πρόταση για τις «8 λέξεις»;

Όχι, δεν μου έκανε πρόταση. Αλλά ακόμα κι αν μου γινόταν πρόταση για τις «8 λέξεις» δεν σημαίνει ότι θα συνεχίζαμε τη συνεργασία μας. Νομίζω ότι τα πράγματα θα γινόντουσαν, όπως έγιναν τελικά. Η αλήθεια είναι ότι μου έγιναν κι άλλες προτάσεις για σειρές, αλλά είχα αποφασίσει, ύστερα από ενάμισι χρόνο που έπαιζα στο «Τατουάζ», να μεσολαβήσουν κάποιοι μήνες που θα απείχα από την τηλεόραση. Δεν θα μου άρεσε και ως τηλεθεατής να με δω σε ένα άλλο σίριαλ, δύο μήνες μετά το τέλος του «Τατουάζ». Στο «Εζέλ» θα ξεκινούσαμε γυρίσματα τον Οκτώβριο για να αρχίσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2020, οπότε θα υπήρχε ένα διάστημα για να «φύγει» ο Στέφανος από πάνω μου.

Αυτός είναι ο λόγος που είπες όχι στο «Γυναίκα χωρίς όνομα»;

Ναι. Μου πρότειναν ένα πολύ ωραίο ρόλο στο «Γυναίκα χωρίς όνομα» και τους ευχαριστώ, αλλά όπως σου είπα ήθελα να υπάρχει μία απόσταση.

Ξέρω ότι σου έγινε πρόταση για τηλεπαιχνίδι από τον Alpha. Αυτό γιατί δεν το έκανες;

Η παρουσίαση είναι ένα άλλο κεφάλαιο από την υποκριτική και θα με ενδιέφερε μόνο αν αισθανόμουν έτοιμος γι αυτό. Όταν μου έγινε η πρόταση είχα ξεκινήσει μαθήματα υποκριτικής, συμμετείχα στην ταινία «Χαλβάη 5- 0» του Μάρκου Σεφερλή που θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον Φεβρουάριο και παράλληλα έκανα και ομιλίες. Δεν ήθελα στην παρούσα φάση να βάλω κι άλλο ένα καρπούζι κάτω από τη μασχάλη μου. Θέλω να επικεντρωθώ σε αυτά που κάνω και σε ότι αφορά στο επάγγελμα του ηθοποιού ο δρόμος είναι μακρύς.

Read More

And More