Γιώργος Αγγελόπουλος: Ενοχλημένος με όσα ακούστηκαν για τις δηλώσεις του περί Θείας Κοινωνίας εν μέσω καραντίνας (video)

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στην εκπομπή του Τάκη Χατζή ο Γιώργος Αγγελόπουλος προβλήθηκε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου. (δες εδώ τη δήλωση που έκανε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή)

Μάλιστα η δήλωσή του για τη Θεία Κοινωνία σχολιάστηκε αρκετά από την εκπομπή. Κάποια σχόλια ωστόσο του Παύλου Σταματόπουλου φαίνεται να ενόχλησαν τον Γιώργο Αγγελόπουλο ο οποίος θέλησε να παρέμβει τηλεφωνικά και να κάνει κάποιες διευκρινίσεις.

“Είναι πολύ ευαίσθητο το θέμα. Εάν δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή μου τοποθετούμαι και μιλάω για αυτό. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω πειθαρχήσει στα μέτρα και το πρώτο Lockdown το πέρασα μέσα στο σπίτι κάνοντας μόνο άθληση…. Αυτό που θέλω να πω δεν έχει να κάνει με το αν κάποιος κολλάει με τη Θεία Κοινωνία ή όχι. Οι εκκλησίες τις τελευταίες ημέρες είναι κλειστές οπότε δε μπορεί κάποιος να πάει να κοινωνήσει. Πριν το lockdown μπορούσε κάποιος αν θέλει να πάει να κοινωνήσει με τις ανάλογες αποστάσεις. Αν επιτρεπόταν θα το έκανα γιατί είναι στη συνείδησή μου. Έχω δει πολλά περιστατικά και έχω και δικούς μου ανθρώπους σε συνθήκη κορονοϊού. Δεν παρότρυνα κανέναν να πάει να κοινωνήσει και να παρανομήσει εφόσον οι εκκλησίες είναι κλειστές. Είπες να μην προτρέπουμε τον κόσμο να πάει σε μέρη που έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνα” είπε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Παύλος Σταματόπουλος θέλοντας να εξηγήσει πως δεν είχε την πρόθεση να κατηγορήσει τον Γιώργο Αγγελόπουλο για κάτι και ότι μάλλον εκείνος πήρε λάθος την τοποθέτησή του ωστόσο ο Γιώργος Αγγελόπουλος συνέχισε λέγοντας, “Είμαι ένας άνθρωπος που πειθαρχώ στους νόμους και τα μέτρα.. Δε προτρέπω κανέναν να παραβεί κανέναν νόμο πράγμα που αφέθηκε να εννοηθεί από τα σχόλια που έγιναν. Είπε ότι καλό είναι επειδή είμαστε δημόσια πρόσωπα να μην παροτρύνουμε τον κόσμο να πηγαίνει σε μέρη που αποδεδειγμένα υπάρχει κίνδυνος. Δεν προέτρεψα κανέναν για τίποτα, μίλησα για μια συνθήκη στην οποία θα επιτρέπεται να κοινωνήσουμε”.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε, ότι ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε πρόσφατα, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων πως ο εκκλησιασμός είναι ένα ατομικό θέμα και ο καθένας αποφασίζει μόνος του τα μέτρα για την προστασία του.

Stay tuned για το βίντεο

Read More

And More