Γιώργος Καπουτζίδης: “Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλει έναν γκέι”

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής Αυτός και ο Άλλος και απάντησε με ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις του Θοδωρή Βαμβακάρη και του Τάκη Γιαννούτσου. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός, πήρε θέση απέναντι στα πράγματα, μίλησε για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης, με αφορμή τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, που όμως δεν περιορίζεται στον χώρο του αθλητισμού, αλλά και για τις διακρίσεις σε βάρος της διαφορετικότητας, ενώ δήλωσε  αποφασισμένος να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων στην Ελλάδα.

 Κάθε πρωί ξυπνάω και ταΐζω τις γάτες μου στην Αίγινα. Περπατάω στο βουνό και μου αρέσει να μαγειρεύω! είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης για τη ζωή του μακριά από την Αθήνα.

Γράφω μια κωμική σειρά. Και νιώθω ότι έχω εξελιχθεί ως σεναριογράφος. Ωρίμασα και έχω τόλμη. Δεν έχω άγχος να γεμίσω μια σελίδα. Είναι μια ιστορία σχέσεων. Δεν θα παίξουν πρόσωπα που έχουν παίξει και σε άλλες σειρές μου. Θα ήθελα να ασχοληθώ περισσότερο με τη συγγραφή. Θα κάνω εκπομπή στην ΕΡΤ για τους ολυμπιακούς αγώνες αφιερωμένες στους αθλητές που θα προκρίνονται.

Θαυμάζω απεριόριστα τη Σοφία Μπεκατώρου. Είναι πρότυπο. Η ισότητα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Πρέπει να μάθει ένας άντρας πως να συμπεριφέρεται σε μια γυναίκα.

Έχω δεχθεί χυδαία σχόλια στα social media. Αλλά δεν πρέπει να το σκεπτόμαστε αυτό. Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου και είσαι ευτυχισμένος δεν χρειάζεται να στεναχωρηθείς για αυτά που σου γράφουν κάτω από μια φωτογραφία. Το κοιτάς μόνο για να δεις πόσο πίσω είναι ένα μέρος της κοινωνίας μας.

Αυτό που με έκανε εσωστρεφή, είναι η σεξουαλικότητά μου. Όταν το συνειδητοποίησα κλείστηκα. Δυσκολεύτηκα τότε όταν το κατάλαβα. Τη δεκαετία του ΄80 ένας γκέι ήταν ένας άνθρωπος από το περιθώριο. Δεν ήταν αποδεκτός ή ήταν αυτός που έτρωγε σφαλιάρες στις ελληνικές ταινίες και τον κορόιδευαν.

 Δε θέλω να δίνω συμβουλές γιατί πρέπει για να δώσεις συμβουλή να ξέρεις τον άνθρωπο. Δε θέλω να δίνω συμβουλές αλλά θέλω να βοηθήσω τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα. Είμαι αποφασισμένος γι΄αυτό!

Πως ένιωσε όταν μίλησε για πρώτη φορά για την σεξουαλικότητά του: Νιώθω ότι είμαι πάντα ξεκάθαρος με τον κόσμο. Όλοι οι γκέι είναι ανοιχτοί με το περιβάλλον τους. Δεν θέλω να είμαι σε ένα κανάλι που δεν θέλουν ένα γκέι, η σε μια διαφήμιση που δεν θέλουν ένα γκέι. Το μόνο που με απασχολούσε είναι να μην ταλαιπωρηθούν με σούσουρο οι γονείς μου. Όταν κατάλαβα ότι οι γονείς έκαναν πέρα, όσους έκανα σούσουρο  ηρέμησα. Τους αγαπώ πολύ και μου έχουν λείψει.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε πριν τα γεγονότα με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση οπότε ο Γιώργος ρωτήθηκε για την Αγγελική Λάμπρη αλλά για άλλα θέματα όπως  την απόφαση να πάει η στο Survivor: Στην αρχή μου την είδα αρνητικά γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα άντεχε. Την Αγγελική την αγαπώ πάρα πολύ. Πέρασε μια δύσκολη περίοδο στη ζωή της και έχασε τον αυθορμητισμό της, την τρέλα της. Είχε κλειστεί πολύ είχε στεναχωρηθεί. Και ήθελα να πάει να το ζήσει. Το έβλεπα όταν ήταν η Αγγελική. 

Το πιο ακραίο πράγμα που έκανε μετά από ένα χωρισμό: Μετά από χωρισμό πήγα στο Ελσίνκι με το αυτοκίνητο. Δεν κάνω ακραία πράγματα αλλά δεν έχω μια συνηθισμένη καθημερινότητα.

Στο voice ήμουν τόσο λίγο στον αέρα που κατάλαβα ότι ήταν πολύ λίγο αυτό που έκανα. Μάλλον δεν άρεσα σε κανένα. Δεν είπα ποτέ τίποτα. Είπα στον εαυτό μου ότι φίρμα δεν πρόκειται να γίνεις ούτε στο τρέιλερ δε βγαίνεις. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φανείς χρήσιμος στα παιδιά που διαγωνίζονταν. Στο πρώτο live πήγαν όλα στραβά. Τα διόρθωσα όσο μπορούσα. Στο τέλος μου είπαν ότι έχουμε κάνει λάθος στο αποτέλεσμα. Μετά πήγαν όλα καλά. Ενώ στην αρχή δεν άρεσα, μετά ήρθαν όλοι κοντά μου και με βοήθησαν όλοι να κάνουμε αυτό το βίντεο κλιπ που έκανα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164