Γιώργος Καπουτζίδης: «Φοβόμουν για τις αντιδράσεις του κόσμου, μη δεχθώ επίθεση, μέχρι τότε δεν είχα προκαλέσει κανέναν»

Η δημοφιλής σειρά του Mega «Εθνική Ελλάδος» έκανε reunion το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή «Ελένη». Οι πρωταγωνίστριες της σειράς αλλά και ο σεναριογράφος της, Γιώργος Καπουτζίδης συναντήθηκαν ξανά, με αφορμή την επανάληψη που θα προβληθεί από την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης πριν δέκα χρόνια έγραψε ένα σήριαλ αρκετά μπροστά από την εποχή του, αποτυπώνοντας προβλήματα της κοινωνίας που υπάρχουν έως και σήμερα.

«Καμιά φορά φοβόμουν για αυτό που γράφω και τις αντιδράσεις που μπορεί να προκαλέσει εκείνη την εποχή. Φοβόμουν εκείνη την περίοδο. Αλλά παράλληλα, πείσμωνα κι άλλο κι έλεγα: όχι, θα το γράψω κι αυτό. Φοβόμουν μη δεχτώ επίθεση, μέχρι τότε ήμουν ένας άνθρωπος πολύ ήρεμος και δεν είχα προκαλέσει κανέναν. Πρώτη φορά άκουσα “ποιος είναι αυτός που τα γράφει αυτά”», παραδέχεται ο Γιώργος Καπουτζίδης.

«Η Εθνική Ελλάδος σηματοδοτεί και την δική μου αλλαγή και την πορεία μου σε μία πιο σωστή κατεύθυνση. Στο 3ο επεισόδιο έχω γράψει αστεία που είναι προσβλητικά για τα τρανς άτομα. Όταν το έγραφα δεν είχα ούτε κακή πρόθεση, ούτε και γνώση.

Όταν κάποιος μου έδειξε αυτό το λάθος μου και το κατάλαβα, προσπάθησα να το διορθώσω όλο αυτό και για αυτό στο 10ο επεισόδιο επανέρχεται αυτός ο χαρακτήρας. Είναι σωστό το λάθος μας να το βλέπουμε, να το παραδεχόμαστε, να μην το κουκουλώνουμε και να ζητάμε συγνώμη», εξομολογείται σε άλλο σημείο της κουβέντας ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Read More

And More