Γιώργος Καπουτζίδης για δηλώσεις Νταλάρα: «Προσπαθούμε να σας πούμε ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι χαμηλό»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ήταν καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐς Νέγκα στο Action 24.

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός δηλώνει πως έχει θυμώσει αρκετές φορές παλαιότερα με δημοσιογράφο και συνεχίζει λέγοντας πως ο Γιώργος Νταλάρας, όπως και πολλοί άνθρωποι, θεωρούν ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι χαμηλό και αυτό είναι που προσπαθούν τόσα χρόνια να επικοινωνήσουν στον κόσμο.

«Όταν έρχεται κάποιος, χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει, στα καλά του καθουμένου, έξω από το γύρισμα ή έξω από το θέατρο που πάμε για πρόβα, δεν απαντάω. Λέω χίλια συγγνώμη, δεν θέλω να μιλήσω. Λέω αυτό και τελειώνει η υπόθεση. Νομίζω ότι αυτό που ήθελε ο κ. Νταλάρας – και σε αυτό θέλω να εστιάσω, όχι στο αν ο τρόπος ήταν σωστός, αν έπρεπε να τα ακούσει το τάδε παιδί. Σας το λέμε με πολλούς τρόπους, και του ποιοτικού και του έντεχνου και του θεάτρου και της τηλεόρασης, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι, δυστυχώς, χαμηλό.

Προσπαθούμε να σας το πούμε, να σας το ψελλίσουμε. Γιατί αν κάποιος το πει πιο δυνατά, την επόμενη μέρα θα ενωθούν όλες οι εφημερίδες και σε κοπανάνε. Για αυτό δεν μιλάμε και πολύ. Και επειδή το ακούτε από παντού, κάντε κάτι. Όταν ακούτε τόσες ενστάσεις από τόσους ανθρώπους, υπάρχει κάποιο πρόβλημα» τονίζει αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

 

«Συνηθίζουν σε μια λίστα ερωτήσεων που δεν είναι ουσιαστική. Εγώ έχω θυμώσει πολύ με δημοσιογράφο. Δίκιο έχω, μπορεί να πω παραπανίσια πράγματα, αλλά ο λόγος που θα φωνάξω είναι επειδή έχω δίκιο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ. Τα πρώτα χρόνια δεν ήμουν έτσι, ήμουν με το χαμόγελο και σκεφτόμουν ότι αν είμαι καλός μαζί τους, θα είναι κι αυτοί καλοί μαζί μου. Είναι η δεύτερη χρονιά του «Παρά Πέντε» και μας έχουν καλέσει με τη Ζέτα Μακρυπούλια να παρουσιάσουμε τη γιορτή των παιδιών στην ΕΣΗΕΑ. Ήταν το δελτίο ειδήσεων του STAR μόλις έλεγες μια κουβέντα σου ερχόταν η ντομάτα από το καρτούν. Και λέγαμε πως αν πάμε, θα έχουμε μια «ασυλία».

Στο τέλος έρχεται ο κ. Σόμπολος και μας λέει «Έχει έρθει μια κάμερα από το STAR, να κάνετε μια δήλωση για τη γιορτή». Και λέμε τι ωραία που ήταν, για τα παιδιά και τη χαρά που τους δώσαμε. Και αισθανόμαστε ασφαλείς. Πάμε στο σπίτι το βράδυ, ανοίγουμε τις ειδήσεις και βλέπουμε τις φάτσες μας και ένα καρτούν… παφ την ντομάτα! Εκεί ήταν η τελευταία φορά που είδα την ΕΣΗΕΑ και τα παιδιά της. Δεν υπάρχει σωτηρία. Αυτή η περίοδος ήταν τρομακτική και δεν έχει ζητήσει κανείς συγγνώμη από τότε. Κι αυτή η περίοδος είναι η βάση όσων βλέπουμε μέχρι και σήμερα» συμπληρώνει ο σεναριογράφος και ηθοποιός.

Read More

And More