Γιώργος Κιμούλης: Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις στους κριτικούς θεάτρου

Στην εκπομπή “Το Πρωινό” μίλησε ο κριτικός θεάτρου Γρηγόρης Ιωαννίδης και περιέγραψε τι είχε συμβεί πριν από δέκα χρόνια όταν ο ίδιος είχε γράψει μια κριτική για την παράσταση “Οιδίπους Τύραννος” με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Ο Γιώργος Κιμούλης δεν είχε άμεση σχέση με την παράσταση, ωστόσο εκείνη την περίοδο συνεργαζόταν με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Έτσι, θέλησε να γράψει μία κριτική στην κριτική χρησιμοποιώντας απαξιωτικά σχόλια και ύβρεις.

“Αυτή είναι μια παλιά ιστορία, έχει περάσει μία δεκαετία. Ήταν μια παράσταση του Σπύρου Ευαγγελάτου στην Επίδαυρο, “Οιδίπους Τύραννος”. Ο Γιώργος Κιμούλης δεν είχε κάποια σχέση με την όλη παραγωγή εκτός βέβαια ότι είχε μια συνεργασία με τον κύριο Μαρκουλάκη εκείνον τον καιρό. Επρόκειτο για μία αδιάφορη παράσταση και υποψιάζομαι ότι ούτε ο κύριος Μαρκουλάκης που είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο δεν θα το θυμάται. Το θέμα είχε ξεκινήσει τότε από μία προσπάθεια του Γιώργου Κιμούλη να γράψει μία κριτική στην κριτική σε μια νέα τότε ιστοσελίδα, που ονομαζόταν mediasoup.

Πρόκειται για ένα κείμενο που τότε είχε κάνει μεγάλο ντόρο, το οποίο ήταν ανεπανάληπτο. Ήταν ένα κείμενο που όταν το διαβάζεις λερώνεσαι… Τολμώ να πω ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει κάτι ανάλογο στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης και της ψηφιακής περιοχές. Δεν έχω διαβάσει ξανά σχόλια σε αυτό το ύφος. Δεν έχει σχέση με αυτό που φαντάζεστε. Η αλήθεια είναι ότι μετά από λίγο καιρό το κείμενο μου κατέβηκε. Από τότε δεν έχουμε συναντηθεί ξανά με τον Γιώργο Κιμούλη, διέκοψα κάθε επαφή.

Εδώ δεν μιλούσαμε για κάτι που έγινε ιδιωτικά ή στα παρασκήνια ενός θεάτρου, έγινε σε δημόσιο χώρο και παρέμεινε αναρτημένο για πολλά χρόνια. Εκεί παρουσιαζόταν ο ίδιος ο άνθρωπος, έγινε μια αποκάλυψη”, ήταν τα λόγια του Γρηγόρη Ιωαννίδη.

Δες το βίντεο:

Read More

And More