Γιώργος Ψάλτου – Μαρτυρία σοκ για τον ξυλοδαρμό από Φιλιππίδη: “Με χτυπούσε ανελέητα, γι’ αυτόν ήταν διασκεδαστικό”

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου, ο οποίος κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης». Οι δυο τους συνεργάστηκαν για δύο χρόνια (Δες εδώ όσα είπε χθες ο δικηγόρος του, κ. Γιώργος Γεραρής).

«Δεν είχα καμία πρόθεση ούτε να βγω στα κανάλια. Ίσως φανώ και λίγο ανακόλουθος γιατί χθες και προχθές δέχτηκα τηλεφωνήματα και αρνήθηκα γιατί θεωρούσα ότι το ζητούμενο δεν είναι η δική μου παρουσία αμιγώς, αλλά το ίδιο το γεγονός και ο άνθρωπος που με κακοποιούσε.

Ο εντολοδόχος μου βγήκε και είπε τα γεγονότα, όπως έχουν συμβεί. Στη συνέχεια δέχτηκε, όπως έμαθα, από τον κ. Φιλιππίδη που του ζητά να ανακαλέσει. Δεν έχει να ανακαλέσει τίποτα ο κ. Γεραρής. Υπάρχουν μαρτυρίες ανθρώπων, είναι 9 μάρτυρες που έχουν την πρόθεση να καταθέσουν» είπε αρχικά και αποκάλυψε πως το ερέθισμα για την καταγγελία του ήταν τα όσα είπε η Ζέτα Δούκα.

Ο ηθοποιός συνέχισε: «Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε και ίχνος ψέματος. Και θα έλεγα πως κάποιες φορές είναι και λίγα. Το 2013 συνεργάστηκα με τον κ. Φιλιππίδη για τρεις μήνες. Το ποσό που έλαβα ήταν γύρω στα 300 ευρώ.

Διάβασε επίσης: Πέτρος Φιλιππίδης: Απαντά με εξώδικο στον ηθοποιό που τον καταγγέλλει για ξυλοδαρμό

Από την πρώτη στιγμή ο Πέτρος Φιλιππίδης μου άρχισε να λέει “θα είσαι μαζί μου”. Ήταν να κάνει το καλοκαίρι μια παράσταση στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που δεν έγινε και ομολογουμένως του στοίχισε αυτό. Μετά με την ίδια ζέση μου είπε ότι θα συνεργαστούμε τον χειμώνα» και σημείωσε πως μία ημέρα πριν την πρεμιέρα ότι θα υπάρχουν σκηνές με ξύλο. «Ακούς ξύλο και λες θεατρικό ξύλο. Το μαρτύριό μου άρχισε την επόμενη ημέρα» είπε.

«Με χτυπούσε και το σώμα μου ήταν μπλαβί. Για τον κύριο Φιλιππίδη όλο αυτό ήταν διασκεδαστικό. Εγώ κακοποιούμουν, με βαρούσε με δύναμη. Για κάποιο λόγο στο διάστημα του ενός μήνα, υποψιάζομαι πως έφτασε στα αφτιά του όλο αυτό και σταμάτησε όλο αυτό. Παίζαμε 7 παραστάσεις την εβδομάδα. Δεν ήθελα να πάω σε αυτό που αγαπώ. Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας. Υπέμενα αυτό, γιατί είχα περάσει δύσκολα οικονομικά.

Προσπάθησα να του μιλήσω, δεν διανοείτο να το ακούσει. Κάποια στιγμή αργότερα, μου είπε στα παρασκήνια “κάτσε να τις φας, θα σε χτυπήσω πολύ άσχημα”. Παγώνω. Είναι έτοιμος να μου επιτεθεί, κατεβαίνει από το καμαρίνι του βρίζοντάς με. Μετά από ενάμιση μήνα το έκανε πραγματικότητα. Πάνω στη σκηνή με χτυπούσε ανελέητα. Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή», δήλωσε ο ηθοποιός.

Σαν αδίκημα έχει παραγραφεί, καθώς έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι δε φοβάται πια και προτρέπει όποιον έχει υποστεί σεξουαλική, σωματική ή λεκτική κακοποίηση, να μιλήσει άφοβα.

«Δε δέχομαι καμία απειλή και είμαι εδώ για να υποστηρίξω τον εαυτό μου», τόνισε και πρόσθεσε πως δεν ανακαλεί τίποτα από όσα είπε.

Read More

And More