Γωγώ Δελογιάννη για Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Με είχε ενημερώσει πριν δημοσιευτεί η καταγγελία»

Καλεσμένη στο «Στούντιο 4» βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 23/2 η Γωγώ Δελογιάννη.

Η γνωστή μαγείρισσα που είχε πολύ ενεργή παρουσία στην κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μίλησε για το πως αισθάνθηκε η ίδια με όλα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο αλλά και για την επικοινωνία που είχε μαζί του μια μέρα πριν δημοσιευθεί η καταγγελία.

«Στεναχωριέμαι πάρα πολύ. Όλο αυτό που συμβαίνει, είναι ένα πλήγμα στην αλληλεγγύη που δεν της αρμόζει. Ήμουν 11 χρόνια στον “‘Άλλο άνθρωπο”, από τον τρίτο χρόνο. Έντεκα χρόνια είναι πάρα πολλά… Είναι πλήγμα στην αλληλεγγύη και δεν είναι ωραίο και για μένα συναισθηματικά είναι πολύ βαρύ. Εννοείται πως κλονίστηκε η εμπιστοσύνη μου. Εγώ έμαθα για την καταγγελία από τον Κώστα, μου έστειλε μήνυμα μια μέρα νωρίτερα, και σε άλλος φαντάζομαι έκανε το ίδιο.

Είπα ότι ό,τι είναι θα το ελέγξει η δικαιοσύνη. Τι να έλεγα; Δεν ρώτησα, γιατί είμαι δικηγόρος, ό,τι και να ρωτήσεις δεν έχει σημασία γιατί ό,τι είναι θα αποδειχθεί. Άλλοι ρωτήσανε. Ο Κώστας ισχυρίζεται ότι είναι όλα ψέματα και μακάρι, το εύχομαι. Ό,τι και να πει η δικαιοσύνη τώρα, η ζημιά έχει γίνει στην αλληλεγγύη… Μέσα σε έναν χρόνο έσκασε η Κιβωτός και ο Άλλος Άνθρωπος» ανέφερε αρχικά η Γωγώ Δελογιάννη.

«Έλεγα στον εαυτό μου, “κάτσε και σκέψου σημάδια που έχεις αγνοήσει”, δεν έβρισκα και κατέληξα σε κάτι που είναι πιο συλλογικό και πιο μεγάλο, όταν θες πολύ να πιστέψεις σε κάτι, όλα όσα μπαίνουν στη μέση τα προσπερνάς, δε δίνεις σημασία… Εγώ έβλεπα το σκοπό. Δεν έχουμε ξαναμιλήσει από τότε, δεν ξέρω και τι να πω. Σε άλλους ο Κώστας έχει πει ότι θέλει να συνεχίσουμε το έργο, μετά είπε θα το συνεχίσει μόνος του, υπάρχει ένα χάος.

Είμαστε πολλοί άνθρωποι που έχουμε πρόθεση να κάνουμε κάτι. Ο Άλλος Άνθρωπος, προχθές που πέρασα λειτουργούσε, αλλά δεν έχω πάει, έχω μέρες να πάω. Είχα πάει μια μέρα τρόφιμα γιατί ήξερα ότι δε θα έχει πάει κανείς, έστειλα άλλη μια μέρα πράγματα για πρωινό, τώρα 10-15 μέρες δεν έχω πάει. Σαν να κρύωσε η καρδιά μου. Πριν πήγαινα κάθε δυο μέρες, ήταν απέναντι από το μαγαζί μου.

Συν ότι έχουμε κάνει πάρα πολλές δράσεις, με φίλους μου… Μίλησα με όλους τους ανθρώπους που είχα πάει εκεί από το χέρι, τους ζήτησα συγγνώμη. Μετά τις καταγγελίες μαζευτήκαμε κάποιοι εθελοντές και κοιτιόμασταν, αναρωτιόμασταν τι έχει γίνει. Βάλαμε κάτω κάποια κομμάτια της ιστορίας και ό,τι είναι, είναι. Το τι πιστεύω εγώ δεν έχει καμία σημασία, θα τα πει όλα η δικαιοσύνη» πρόσθεσε η Γωγώ Δελογιάννη.

Read More

And More