Ηλίας Γκιώνης: Ποιος είναι ο ακτιβιστής που έφερε στο φως τις υποθέσεις του Παναγιωτόπουλου και του βιασμού της 24χρονης;

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που στάθηκε αφορμή για να δημοσιοποιηθούν και να πάρουν έκταση οι υποθέσεις του Στάθη Παναγιωτόπουλου και του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη μίλησε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για τη ζωή του.

«Αγωνίζομαι κυρίως για μένα γιατί ως πολίτης αυτής της χώρας δεν περνάω καλά και παλεύω για να έχω μια καλύτερη ζωή. Από εκεί και πέρα, έχοντας αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο που κινούμαι, κι επειδή έχω αποκτήσει μία δύναμη στον χώρο που κινούμαι, απλά το κάνω» ανέφερε αρχικά ο Ηλίας Γκιώνης.

Αναφορικά με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, ο Ηλίας Γκιώνης είπε: «Η κοπέλα που κατήγγειλε τον Στάθη Παναγιωτόπουλο δεν με ήξερε, γιατί έχουμε διαφορετικούς κύκλους. Μία κοινή μας φίλη μας έφερε σε επαφή. Ήταν αποφασισμένη, αλλά ήταν και φοβισμένη γιατί ο ίδιος είναι δημόσιο πρόσωπο και στην τηλεόραση. Την είδα αρκετά προβληματισμένη, όπως ήμουν κι εγώ».

Ποιος είναι ο Ηλίας Γκιώνης;

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Ο πατέρας μου καταγόταν από εκεί και η μητέρα μου από την Πολωνία. Η μητέρα μου μας εγκατέλειψε όταν ήμουν πέντε ετών. Έφυγε για την Πολωνία. Από τότε μέχρι και σήμερα την έχω δει μία φορά κι αυτό ιντερνετικά. Αν κρίνω από το πόσο κακοποιητικός ήταν ο πατέρας μου με εμάς, φαντάζομαι ότι και η μητέρα μου ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Δε μου έδωσε απαντήσεις που περίμενα. Ήταν γενικό το περιεχόμενο. Της είπα ότι είναι ευπρόσδεκτη αν θέλει να έρθει στην Ελλάδα να με δει.

Ως παιδί έχω δεχθεί άπειρη βία. Ο πατέρας μου με χτυπούσε με ζώνη και έσπασε ένα τραπέζι σαλονιού πάνω μου. Η πορεία της εφηβείας μου ήταν άσχημη. Ο πατέρας μου έφτασε σε σημείο να με διώξει από το σπίτι στα 16. Έχω δύο αδερφές, τις κακοποιούσε και αυτές. Η μετέπειτα εφηβεία μου ήταν πολύ τραυματική και άσχημη. Είχα ενημερώσει το σχολείο, τη γειτονιά και τους γνωστούς για την κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα μου», εξομολογήθηκε ο Ηλίας Γκιώνης.

Ο ακτιβιστής αναφέρθηκε και στη σεξουαλικότητά του, αλλά και τη βία που δέχτηκε. «Στα 16 μου κατάλαβα ότι είμαι ομοφυλόφιλος και τι δικαιώματα έχω ως πολίτης. Η βία που δέχτηκα στην επαρχία είναι λιγότερη από τη βία που δέχομαι τώρα στην Αθήνα.

Έχει τύχει να περπατάω και να μου σπάσουν ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, απλά επειδή περνούσα και είδαν ότι είμαι γκέι. Όταν ήρθα στην Αθήνα ήμουν άστεγος. Ο Ζακ μου πρότεινε να μείνω σπίτι του, ήταν οικογένειά μου. Υπήρξε περίοδος που δεν είχα χρήματα και για εφτά μέρες έπινα μόνο νερό».

Όλη η συνέντευξη του Ηλία Γκιώνη:

Read More

And More