Κατερίνα Κακοσαίου: Η σύγκριση με τον πατέρα της, Γιάννη Πλούταρχο και οι δυσκολίες στην εκμάθηση – «Είχα ΔΕΠΥ»

Η Κατερίνα Κακοσαίου, η μεγαλύτερη από τα πέντε παιδιά του Γιάννη Πλούταρχου τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα και του αδελφού της.

Η νεαρή τραγουδίστρια με αφορμή το νέο της τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και τη δημοσιογράφο Κωνσταντίνα Δημοπούλου. Μέσα σε όλα, η Κατερίνα Κακοσαίου μίλησε για τις σπουδές της στη Βιολογία και τη Βιομηχανία Φαρμάκων αλλά και για τη σχέση με τον πατέρα της, Γιάννη Πλούταρχο.

«Είχα κάποιες προτεραιότητες που ήταν τα πτυχία μου. Ήθελα να τελειώσω με αυτό το κομμάτι, γιατί το ήθελα. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στη Βιολογία και το δεύτερο στη Βιομηχανία Φαρμάκων και έχω κάνει προσωπική έρευνα στους κλάδους νευροεπιστήμη και κβαντική φυσική. Είναι κάτι που το συνεχίζω και παρότι έχω μπει στο τραγούδι επαγγελματικά πλέον, νομίζω δε θα το αφήσω ποτέ.

Ως μαθήτρια ήμουν μέτρια. Μέχρι το Γυμνάσιο ένιωθα ότι πάει καλά. Κάποια στιγμή, όταν ξεκίνησαν να σοβαρεύουν τα πράγματα, ξεκίνησαν και κάποιες δυσκολίες. Η καθηγήτρια που είχα στο σπίτι και με βοηθούσε, μου είπε ότι είχα ΔΕΠΥ, έχουν 3 στα 5 παιδιά. Δεν είναι κάτι πολύ σοβαρό, δημιουργείται δυσκολία στην εκμάθηση. Προσωπικά το έχω σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ήταν κάτι που με έκανε να πω “α, έχω αυτό, οπότε σταματάω εδώ”. 

Δε με πειράζει, ακόμα και αν χρειάζεται να κάνω κάτι επί πέντε για να το καταλάβω, θα το κάνω. Στο Πανεπιστήμιο μια καθηγήτρια με παρότρυνε να κάνω τις σχετικές εξετάσεις ώστε να πάρω το χαρτί για να διευκολυνθώ» είπε η Κατερίνα Κακοσαίου.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Κακοσαίου μίλησε για την απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι, και το πώς είναι ο Γιάννης Πλούταρχος ως μπαμπάς.

«Οι γονείς μου με έβλεπαν ότι έκανα μικρά μικρά βήματα. Ένα βιντεάκι, μετά ένα δεύτερο… Δεν ένιωθα έτοιμη, οπότε πάλι πήγαινα λίγο λίγο. Έβλεπαν όμως ότι πάω προς τα εκεί… Εννοείται ότι υπάρχει το άγχος της σύγκρισης με τον πατέρα μου. Όταν ένα παιδί βλέπει ότι ο πατέρας του το έχει καταφέρει αυτό, έχει πετύχει σε αυτό που κάνει, μπαίνει το άγχος του αν θα φανείς αντάξιος και αν θα τον βγάλεις ασπροπρόσωπο.

Είμαι πολύ ευγνώμων για τον τρόπο που μου έχουν συμπεριφερθεί οι γονείς μου. Ξέρω, έχω μάθει τι θα πει αγάπη μέσα σε αυτή την οικογένεια. Έχω ευχαριστήσει και τον καθένα ξεχωριστά γι’ αυτό το πράγμα. Ο μπαμπάς μου ήταν αυστηρός, αλλά με καλές προθέσεις. Είναι αυστηρός για το καλό μας. Και είναι και αυστηρός κριτής» είπε. 

Read More

And More