Κηδεία Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα: «Ραγίζουν» καρδιές οι γονείς του στους επικήδειους λόγους

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του πιλότου F-4 Φάντομ, Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στην κηδεία του στο Πικέρνι Αρκαδίας, στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εκεί για να αποχαιρετήσει για τελευταία φορά τον 29χρονο που έχασε τη ζωή του στην πτώση του μαχητικού αεροσκάφους στην Ανδραβίδα.

Οι επικήδειοι λόγοι στο τελευταίο αντίο συγκλονίζουν

Πρώτος ο πατέρας του και στην συνέχεια η μητέρα του η οποία κατάφερε και στάθηκε όρθια απέναντι στο παιδί της για να του απευθύνει τον ύστατο και συνάμα σπαρακτικό αποχαιρετισμό.

«Σαν νέος άνθρωπος, τα έγραψα χθες το βράδυ αυτά, είχε καταφέρει να πετύχει κάτι δύσκολο. Κάτι που δεν είναι εφικτό για τους περισσότερους. Να εκμηδενήσει το «εγώ» από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το «εμείς». Δεν εγκατέλειψε και δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα. Μακάρι να τον μνημονεύει η πατρίδα κάπου – κάπου. «Πατέρα η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ χρωστάω» είπε μεταξύ άλλων ο πατέρας του.

«Μάριε, αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Ήσουν δοτικός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδελφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές τα αεροπλάνα.

Έθεσε ψηλούς στόχους και και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου. Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ξερες θα μου λείψεις. Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πολίτες που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας.

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου Μάριος πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», είπε η μητέρα του χωρίς να μπορέσει να συγκρατήσει τα δάκρυά της. 

Read More

And More