Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην φιλοξενούμενη για πατέρα Αντώνιο – «Μοίραζε τα ρούχα σαν ξεροκόμματα σε πεινασμένα σκυλιά»

Πληθαίνουν οι μαρτυρίες για την Κιβωτό του Κόσμου τις τελευταίες ημέρες, μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες για λεκτική βία, τιμωρίες, εγκλεισμό παιδιών σε δωμάτια απομόνωσης και παιδική εργασία. Οι αποκαλύψεις πρώην φιλοξενουμένων διαδέχονται η μία την άλλη και αποδομούν την εικόνα της δομής.

Μία, ακόμη, συγκλονιστική μαρτυρία έφερε στο φως, το μεσημέρι της Τετάρτης 23/11, η Ρένα Κουβελιώτη από πρώην τρόφιμο της Κιβωτού του Κόσμου. Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που έμενε στη δομή, αλλά όπως ισχυρίστηκε, προτίθεται να καταθέσει τα όσα είδε και άκουσε στις Αρχές. 

«Αυτό που εγώ είδα προσωπικά ήταν όταν δύο παιδιά στη δομή έσπασαν ένα παράθυρο σε μία αίθουσα, ο πατέρας τα σήκωσε όρθια και τα χαστούκισε. Το είδα με τα μάτια μου αυτό. Ήταν στην εφηβεία αυτά τα παιδιά 14, 15 χρονών. Δεν αντέδρασαν τα παιδιά, γιατί όλα είχαν μία υποτακτική συμπεριφορά. Ο πατέρας Αντώνιος, μπαίνοντας στην αίθουσα, είχε το ύφος του μικρού Θεού. Είχε και πολλή δύναμη. Στον Κολωνό θεωρούνταν παντοδύναμος. Όταν έμπαινε στην αίθουσα, τα παιδιά του έβγαζαν τα παπούτσια, κυρίως τα αγοράκια» δήλωσε στον Alpha.

Και πρόσθεσε: «Παρακολουθώντας τις συνεντεύξεις του έβλεπα ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έβλεπα εγώ σαν παιδί. Έβλεπα έναν άνθρωπο μέσα στην αίθουσα εγώ που ήταν αλαζόνας, υπερόπτης και ίσως νάρκισσος κατά κάποιο τρόπο. Όταν μας έστελναν ρούχα από την Αμερική, θυμάμαι ότι ο πάτερ καθόταν σε ένα στρογγυλό τραπέζι στην αίθουσα, έβαζε τη σακούλα δίπλα του, έβγαζε τα ρουχαλάκια και έλεγε «ποιος το θέλει αυτό;» με ένα ύφος σαν να πέταγε κοκαλάκια σε πεινασμένα σκυλάκια. Το παιδάκι σήκωνε το χέρι και ο πάτερ του πέταγε το ρούχο».

Κιβωτός του Κόσμου – Πρώην φιλοξενούμενος: «Πολλές καταγγελίες δεν ευσταθούν»

Υπάρχουν, όμως, και πρώην φιλοξενούμενοι, όπως ο Δημήτρης, ο οποίος έζησε 17-18 χρόνια στη δομή και βρέθηκε στο στούντιο του T-live, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον πατέρα Αντώνιο. «Ποτέ δεν μου ασκήθηκε βία ή χειραγώγηση. Δεν είδα τίποτα στα 17 χρόνια, ποτέ! Σε περίπτωση που γίνει ένα λάθος, θα πουν στο παιδί λεκτικά να το διορθώσει κι αν δεν το καταλάβει με την πρώτη φορά, υπάρχει η τιμωρία να αποκόπτεται από ένα παιχνίδι ή δραστηριότητα. Ο πατέρας Αντώνιος ήταν κατά της βίας. Δεν του έκανα μασάζ στα πόδια ή την πλάτη.

Read More

And More