Κωνσταντίνα: «Τον περιμέναμε 46 χρόνια να έρθει ζωντανός, τώρα τον ψάχνουν σε ομαδικό τάφο»

Η τραγουδίστρια Κωνσταντίνα βρέθηκε καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στο The 2night Show.

Με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Κωνσταντίνα μίλησε για τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ όταν η ίδια και η οικογένειά της έζησαν την εισβολή στην Κύπρο από τους Τούρκους το 1974.

«Ξυπνάνε μνήμες, καταρρακώνεται η ψυχή σου και βιώνεις την παιδική σου ηλικία. Εγώ έζησα τον πόλεμο στην παιδική μου ηλικία, ξέρω και τον ήχο από τις σειρήνες και λέω δεν μπορώ να τις ξανακούσω. Ξέρω και τον ήχο από τους βομβαρδισμούς, ξέρω την αιχμαλωσία γιατί τα δύο μου αδέρφια ήταν αιχμάλωτοι στον πόλεμο, ξέρω τι θα πει να έχεις συγγενείς αιχμάλωτους.», σχολίασε αρχικά η Κωνσταντίνα.

Συγκλόνισε με τις περιγραφές και την απώλεια του πατέρα της

«Ξέρω και το πιο δύσκολο πλήγμα το να έχουμε έναν άνθρωπο τον οποίο τον περιμένουμε να έρθει. Πριν μερικά χρόνια πιστεύαμε ότι μπορεί να έρθει και να είναι ζωντανός. Όταν περάσανε όμως 46 χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο, ξέρουμε πλέον ότι έχουμε δώσει DNA και περιμένουμε να τον βρουν μέσα σε έναν ομαδικό τάφο, όπως έχουν βρει τόσους αγνοουμένους, μιλάμε για 2.000 αγνοουμένους», δήλωσε η Κωνσταντίνα.

Ενώ σε άλλο σημείο μίλησε για την απώλεια του πατέρα της: «Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που όταν γινόταν η ανταλλαγή αιχμαλώτων, ήμουν με τη φωτογραφία του πατέρα μου και περιμέναμε να μάθουμε κάποιο νέο απ’ αυτούς που επιστρέφανε και τους δίναν πίσω.

«Ξέρω πάρα πολύ καλά αυτή την ιστορία, αυτό το δράμα. Έχασα τον πατέρα μου στην εφηβεία, σε μια ηλικία που τον είχα τόση ανάγκη», είπε η Κωνσταντίνα καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Read More

And More