Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με αυτόν τον άνθρωπο»

Τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη υποδέχτηκε ο Τάσος Τρύφωνος στην εκπομπή «Τετ α Τετ» την Κυριακή 17/12.

Ο γνωστός ηθοποιός, μεταξύ άλλων, για την πορεία του στην υποκριτική, για τα social media, αλλά και για την περίοδο που στοχοποιήθηκε λόγω της φιλίας του με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

«Παίζω λιγότερο γιατί μου αρέσει πολύ να φτιάχνω παραστάσεις, αλλά και γιατί δεν έχω απωθημένα ρόλους», εξήγησε για τον λόγο που δεν παίζει ο ίδιος στο θέατρο. Είχα να κάνω 15 χρόνια τηλεόραση, με δυο μικρά διαλείμματα. Όταν είδα ότι αυτό έχει να πει κάτι, ο Γιατρός, είπα το ναι. Έβλεπα μετά μανίας τον Dr House. Είχαμε διαφωνία με τον Θοδωρή Αθερίδη ποιος από τους δυο μας είναι ο Dr House. Πιστεύω ότι βγαίνω λίγο απόμακρος και κρατημένος. Τώρα που μεγάλωσα νομίζω βγαίνω πιο συμπαθητικός. Θα έκανα με μεγάλη χαρά τον Αδύναμο Κρίκο», αποκάλυψε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στη συνέχεια μίλησε για τη μικρή οθόνη, το Λόγω Τιμής και τις αλλαγές από τότε μέχρι σήμερα.

«Σήμερα μια μεγάλη επιτυχία είναι στο 20%. Οι παλιές είναι τουλάχιστον διπλάσιο. Τώρα υπάρχουν τόσα πράγματα να δεις, άρα ένα προϊόν δύσκολα μπορεί να βρει τη θέση του και να δημιουργήσει μια ιστορία. Από την άλλη, αυτή η προσφορά, δημιουργεί μεγαλύτερη ανάγκη σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Έτυχε να μην κάνω 15 χρόνια στην τηλεόραση. Δεν είχα ούτε χρόνο, ούτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν μου προτάθηκε ποτέ τίποτα ενδιαφέρον. Η πρόταση για τον Γιατρό ήρθε με μέσω, πλαγίως. Οι άνθρωποι διστάζουν να μου κάνουν προτάσεις, εγώ είμαι ο πιο εύκολος άνθρωπος να μου κάνεις πρόταση.

Το Λόγω Τιμής είχα προβλέψει ότι δεν θα πάει καλά. Είχα πει ότι είμαι μέσα, αλλά υπάρχει ένα θέμα, όποιος έχει δει το πρώτο, περιμένει να του δώσουμε πίσω τα νιάτα του, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε. Δεν μπορούσε τις προσδοκίες που έθεται να τις φέρει σε πέρας», είπε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Στον Γιατρό φοβόμουν, ξέροντας ότι τα προγράμματα στα κανάλια θα ήταν πολύ ανταγωνιστικά και όχι με πολλά μεγάλα ονόματα. Ήταν πολύ δύσκολη η σειρά, ο Γιατρός, για να πραγματοποιηθεί, από όλες τις πλευρές. Αφιερώθηκα απόλυτα σε αυτό, όπως έχω κάνει σε λίγα πράγματα. Είχα ανησυχία αν θα μπορέσει να πάει κάτι που είναι τόσο διαφορετικό. Όταν είδα το ιταλικό είπα ναι τη σειρά αυτή θέλω να την κάνω», συμπλήρωσε ο ηθοποιός

Όσον αφορά την περίοδο που αποδέχτηκε να παρουσιάσει το Survivor, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης είπε: «Είπα αμέσως ναι για το Survivor. Ήταν το 2006, εγώ είχα έναν γιο ενός, ήμουν παντρεμένος και δούλευα στο θέατρο συνεχώς καμιά 20ετία. Δούλευα τόσο στο θέατρο που δεν έκανε τίποτα, δεν είχα πει καμία άλλη χώρα και κάπως έτσι είπα το ναι. Λέω “τι; Να πάω 40 μέρες στον Παναμά; Φύγαμε!”. Δεν το περίμεναν. Θα φροντίσω να κάνω ένα ριάλιτι που δεν έχει τρασίλα, αν έχει δεν θα το κάνω. Τίποτα δεν είναι στο χέρι σου, αλλά γι αυτό έχεις κάποια αίσθηση πριν το κάνεις», τόνισε.

Κλείνοντας, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ρωτήθηκε για την περίοδο που είχε στοχοποιηθεί από τον κόσμο λόγω της φιλίας με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος είχε συλληφθεί με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

«Αποσύρθηκα από τα social media τον Ιανουάριο του 2021. Δεν υπήρξε κόστος όσον αφορά τα εισιτήρια, τον κόσμο στο θέατρο και όλα αυτά. Το να κάνεις θέατρο στην Αθήνα σε μια επιτυχημένη παράσταση σημαίνει περίπου στους 60.000 χιλιάδες θεατές. Τόσους θεατές μπορείς να βρεις ακόμα και αν υπάρχουν άλλοι 60.000 χιλιάδες άνθρωποι που σε αντιπαθούν.  Μου έκανε εντύπωση ο βαθμός της εχθροπάθειας και της μισαλλοδοξίας που μπορεί να γεννηθεί στο πλήθος για λόγους οι οποίοι είναι άσχετοι με τα πρόσωπα», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 

«Με απογοήτευσε ο χειρισμός από άτομα που γνώριζα, γιατί από ανθρώπους που δεν γνωρίζεις, δεν περιμένεις κάτι. Ήταν άδικο να στοχοποιούμαι λόγω της φιλίας μου με αυτόν τον άνθρωπο. Το θέατρο και η λογοτεχνία μας έχουν μιλήσει πολλές φορές για όλα αυτά, αλλά εδώ έχει πάλι να κάνει με το ότι δεν είμαστε λογικοί άνθρωποι.

Όταν μπαίνεις στα κοινωνικά δίκτυα και βλέπεις να σου επιτίθονται άνθρωποι με ανώνυμα προφίλ με ένα πάρα πολύ έντονο τρόπο και όχι για δικό σου θέμα, σου επιτίθονται χωρίς λόγο γιατί θεωρούν ότι τους φταις. Εκείνη την ώρα νιώθεις σαν να έχεις βγει γυμνός στην πλατεία Συντάγματος, γιατί είσαι απροστάτευτος και γύρω γύρω είναι 500 άτομα που σε βρίζουν. Αυτή είναι μια λανθασμένη εικόνα, εσύ είσαι στο σπίτι σου και όλοι οι άλλοι είναι κάποιοι άγνωστοι άνθρωποι που βρίσκονται και αυτοί μέσα στη μοναξιά τους δικού τους σπιτιού, απομονωμένοι. Μόλις το πάρεις απόφαση και ηρεμήσεις και δεις ότι όλο αυτό δεν είναι πραγματικό λες “είναι δυνατόν;”. Που είναι όλοι αυτοί που μου εύχονταν καρκίνο; Δεν τους βλέπεις πουθενά, βλέπεις παντού χαμογελαστούς ανθρώπους που σε χαιρετάνε», συμπλήρωσε κλείνοντας ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164