Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αποκλειστικά στο Live News: «Είμαι στον Άλλον Άνθρωπο και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ»

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μιλάει αποκλειστικά στο Live News, λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας τονίζει πως από την ημέρα που έσκασε η βόμβα μεγατόνων βρίσκεται μέσα στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου».

«Είμαι στον ‘Άλλον Άνθρωπο” και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

Δείχνει το δωμάτιο στο οποίο μένει όλες αυτές τις μέρες που η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη και η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο χώρος του έχει μόνο ένα μπάνιο, ένα διπλό κρεβάτι στο οποίο κοιμάται και ένα παράθυρο καλυμμένο με μαύρες κουρτίνες.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος «λύνει» τη σιωπή του. Έχει ακούσει δεκάδες μαρτυρίες και πρώην εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας και ευχαριστεί κοιτώντας την κάμερα όλον τον κόσμο που παραμένει στο πλευρό του τις δύσκολες αυτές ώρες.

«Έχω πει πολλές φορές ότι θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που με πίστεψε και με πιστεύουν ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που έρχεται εδώ αυτή την στιγμή. Μου δίνει ελπίδα ότι θα εξακολουθεί να υπάρχει Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως δεν έχει να λογοδοτήσει σε κανέναν παρά μόνο στην Δικαιοσύνη, όταν και αν κληθεί και σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που από το υστέρημα τους έδωσαν έστω και 50 λεπτά στον «Άλλον Άνθρωπο».

«Στους μόνους που θα απολογηθώ είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη – όταν και αν με καλέσει – και στους ανθρώπους που έδωσαν έστω και ένα ευρώ».

Οι Αρχές ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές και την δράση του σε στοιχηματικές εταιρείες, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα του ξέπλυμα μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της εγκληματικής οργάνωσης.

«Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Και η μητέρα που στα 80 της καλείται να δίνει εξηγήσεις για εγκληματική οργάνωση» πρόσθεσε ο κ. Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου.

 

Φορώντας μαύρο φούτερ και το χαρακτηριστικό του καπέλο, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λέει πως όποιος τον αναζητά θα τον βρει στο σπίτι του «Άλλου Ανθρώπου»: «Είμαι στον Άλλον Άνθρωπο και είμαι εδώ και όποιος θέλει να έρθει να με βρει εδώ».

Η εισαγγελική έρευνα είναι σε εξέλιξη με τους δικηγόρους του να εκφράζουν την πεποίθηση τους πως θα βγει πάλλευκος, αλλά όχι αλώβητος από όλη αυτήν την ιστορία.

Read More

And More