Κώστας Καραμανλής: Η επαγγελματική και προσωπική του διαδρομή – Ο γάμος με την ελληνο-ιρανή σύζυγο και τα τρία παιδιά

Ο Κώστας Καραμανλής έφτασε στα Τέμπη γύρω στις 9 το πρωί της 1ης Μαρτίου. Το σημείο της σύγκρουσης έμοιαζε με πεδίο μάχης. Στις 11.42 έκανε δηλώσεις στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Λίγες ώρες αργότερα δήλωσε την παραίτησή, γιατί θεωρούσε ότι αυτό επιβάλλει η συνείδησή του, η πολιτική ηθική και ο στοιχειώδης σεβασμός απέναντι στην κοινή γνώμη και τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους. 

Σήμερα, 20  μέρες μετά την τραγωδία, βρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ποιος είναι ο Κώστας Καραμανλής

Γεννημένος στις 12 Δεκεμβρίου 1974, όταν πρωθυπουργός ήταν ο θείος του, Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι το δεύτερο παιδί του Αχιλλέα Καραμανλή, του κατά 22 χρόνια μικρότερου αδελφού του Κωνσταντίνου Καραμανλή και της Νίκης Διαμαντή, κόρης του εφοπλιστή Κωνσταντίνου Διαμαντή.

Όταν γεννήθηκε ο νεότερος Κώστας, ο ξάδελφός του με το ίδιο ονοματεπώνυμο, που θα γινόταν πρωθυπουργός το 2004, είχε μόλις κλείσει τα 18. Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, ανέπτυξε όμως σχέσεις με τις Σέρρες, τον τόπο καταγωγής του, όπου πήγαινε συχνά.

Όταν γεννήθηκε ο Κώστας, ο πατέρας του Αχιλλέας, ήταν υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Σε λιγότερο από έναν μήνα διορίστηκε υφυπουργός Προεδρίας αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, όπου έμεινε έως το 1981. Επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την τριετία 1990-1993 έγινε για έναν χρόνο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και για τα επόμενα δύο χρόνια υπουργός στο ίδιο υπουργείο. Η οικογένεια Καραμανλή έχει ιστορία στα δημόσια έργα, αφού στο ίδιο υπουργείο έχτισε τη φήμη του αποτελεσματικού πολιτικού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, από το1952 έως το 1955 πριν διαδεχθεί τον Παπάγο στην πρωθυπουργία.

Σε ηλικία 18 ετών, απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών, ο Κώστας Καραμανλής πήγε στη Νέα Υόρκη και σπούδασε Ιστορία στο Hamilton College. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts. Μετά τις σπουδές του υπηρέτησε 24 μήνες έφεδρος αξιωματικός στα τεθωρακισμένα και στη συνέχεια εργάστηκε στην UBS του Λονδίνου.

Η προσωπική ζωή: Η γνωριμία με τη σύζυγό του, ο γάμος και τα παδιά

Στο Λονδίνο γνώρισε τη σύζυγό του, Μιράντα Μιχαλοπούλου. Η Μιράντα γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο. Σπούδασε Ιστορία της Τέχνης και πολιτισμική διαχείριση στο Λονδίνο, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Κώστα Καραμανλή το 2004. Δύο χρόνια μετά παντρεύτηκαν, ενώ ακολούθησαν 3 παιδιά, η Νίκη-Αναΐς, η Άρια και ο Αχιλλέας. Η ίδια ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών της στην οποία έχει αφιερωθεί εξ’ ολοκλήρου και τον σχεδιασμό κοσμημάτων, ενώ στηρίζει τον σύζυγό της στην πολιτική του πορεία.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική. Ήταν επικεντρωμένος στη ναυτιλιακή επιχείρηση, που είχαν κληρονομήσει με την αδερφή του Φωτεινή από την μητέρα τους.

Σήμερα επικεφαλής της ναυτιλιακής εταιρίας είναι η αδελφή του, η Φωτεινή, νομικός με σπουδές στην Αθήνα και το Κέμπριτζ και με εργασιακή εμπειρία στο Λονδίνο.

Βαθιά επηρεασμένος από τις συζητήσεις που αναπτύσσονταν εκείνη την περίοδο, σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, ο Κώστας Καραμανλής δέχεται την πρόταση να πολιτευτεί και έτσι ξεκινά η πολιτική του σταδιοδρομία το 2012, με αργά αλλά σταθερά βήματα, ενώ το 2015 διεκδίκησε την ψήφο των συμπολιτών του, ως βουλευτής Σερρών.

Από το 2016 έως το 2019 διετέλεσε τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας.

Στο γραφείο του στο υπουργείο Υποδομών τοποθετήθηκε 9 Ιουλίου του 2019. Δεν περίμενε ποτέ όμως ότι θα έπρεπε να αφήσει το υπουργείο του υπό το βάρος ενός τέτοιου γεγονότος.

Δες το βίντεο από το T-live:

Read More

And More