Κώστας Τσουρός για Γιώργο Νταλάρα: «Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια, αν θεωρεί τις απόψεις του σκουπίδια, υπάρχει θέμα»

Το πρωτοφανές ξέσπασμα του Γιώργου Νταλάρα κατά των δημοσιογράφων σχολίασαν το μεσημέρι του Σαββάτου 20/1 ο Κώστας Τσουρός και οι συνεργάτες του στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». (δες εδώ το ξέσπασμα του τραγουδιστή προς τους δημοσιογράφους)

Αρχικά τον λόγο πήρε η Νόνη Δούνια η οποία εξέφρασε την ενόχλησή της με τον τραγουδιστή και την αντίθεσή της με τη στάση του απέναντι στους δημοσιογράφους.

«Εμένα με θλίβει πάρα πολύ που ένας αθλητής αυτού του βεληνεκούς, με αυτή την πορεία, τοποθετείται με αυτό τον τρόπο, απαξιωτικά και με ταμπέλες απέναντι σε οποιονδήποτε άνθρωπο και κλάδο. Το θεωρώ άκομψο και ασεβές. Επίσης ως μητέρα, ως γυναίκα, κόρη, αδερφή, θεία, θέλω να πιστεύω ότι η κοινωνία προχωράει και έχουμε περάσει πια την εποχή όπου ο άντρας κατείχε τον πρώτο λόγο, γιατί θίγει και αυτά τα θέματα.

Και θα ήθελα από έναν άνθρωπο που αποτελεί πρότυπο για όλους και προβάλλει το ήθος, τον σεβασμό και ευγένεια, να το κάνει και ο ίδιος… Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ άκομψη στιγμή για τον Γιώργο Νταλάρα, εμένα με βρίσκει πάρα πολύ αντίθετη… Από τη στιγμή που και ο ίδιος προβάλλει ένα πολύ συγκεκριμένο πρότυπο καλλιτέχνη και ανθρώπου… Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, και δε θεωρώ ότι μπορούμε να απαξιώνουμε κανένα. Είναι πολύ λάθος να απαξιώνουμε οποιονδήποτε άνθρωπο και κλάδο» είπε η Νόνη Δούνια.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκαν και όσα είπε η Ευρυδίκη Βαλαβάνη. Ο  Πάνος Κατσαρίδης ωστόσο θέλησε να εκφράσει μια λίγο διαφορετική άποψη λέγοντας, «Συμφωνώ ότι ήταν άτυχη στιγμή για τον Γιώργο Νταλάρα και δεν ήταν σωστό απέναντι στα παιδιά να μιλήσει έτσι. Όμως, ξέρουμε καλά ότι αυτό θα το πάρουν όλες οι εκπομπές και θα τον κρεμάσουν στα μανταλάκια…

Υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση. Ο Γιώργος Νταλάρας δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοια πράγματα. Πενήντα χρόνια τώρα, ο Γιώργος Νταλάρας δε βγήκε ποτέ από συναυλία του και να τον περιμένουν κάμερες να τον ρωτήσουν για τη δουλειά του…Ήταν εκεί για τον Τσιτσάνη… Προφανώς έχει έναν θυμό και σου λέει, είμαι αυτό από το 1969, βγήκα και έκανα κάποιες αξιολογικές κρίσεις… Κρεμάστε τον στα μανταλάκια, θα χουν θέματα οι εκπομπές όλη τη βδομάδα».

Τότε, ο Κώστας Τσουρός πήρε τον λόγο λέγοντας,

«Μισό λεπτό, ποιος κρεμάει στα μανταλάκια τον Γιώργο Νταλάρα; Μόνος του κρεμιέται στα μανταλάκια με αυτά που είπε. Όταν ένας άνθρωπος που είναι σε αυτό το επίπεδο βγαίνει και κατακρίνει έτσι τα παιδιά που τον περιμένανε για μια δήλωση, αν θέλει, δε του βάλανε το μαχαίρι στον λαιμό. Ποιος τον εκβίασε και πως; 

Αν δε θέλει, δεν απαντά και φεύγει μια χαρά ευγενικά. Από εκεί και πέρα εγώ ξέρω ότι έκατσε εκεί 10 λεπτά και λέει όλα αυτά για τα παιδιά. Μόνος τυ κρεμιέται στα μανταλάκια… Έθιξε κάποια ζητήματα που ενδεχομένως να πρόσβαλλαν κάποιους ανθρώπους… Πόσος φορές έχει δώσει συναυλία, ή έχει δουλέψει κάπου και έχουν πει συνάδελφοι να πάνε, και αρνείται; … Πάντα λέγανε ότι δε κάνει δηλώσεις, να τα λέμε όλα… Έχει δώσει προγραμματισμένες συνεντεύξεις, όταν θέλουν οι δημοσιογράφοι να πάνε να μιλήσει για τη δουλειά του, από τις δημόσιες σχέσεις λένε “όχι δε κάνει δηλώσεις”.

Είπε επίσης “αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου, να ψαχτείτε”, εγώ θα πω ότι αν τον προσβάλλει η δουλειά των δημοσιογράφων να ψαχτεί ο ίδιος, γιατί τα παιδιά πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους… Και καταλήγοντας είπε ότι σε λίγο θα ψάχνουν τα σκουπίδια για να βρουν σκουπίδια, αν θεωρεί τις απόψεις του σκουπίδια, υπάρχει θέμα».

Read More

And More