Κούγιας για Λιγνάδη: «Έχει ακόμη την αίσθηση του χιούμορ» – Η έντονη ενόχληση της Σίσσυς Χρηστίδου

Όπως έγινε χθες γνωστό, ο προφυλακισμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης παραπέμπεται σε δίκη για 4 υποθέσεις βιασμού.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας χαρακτηρίζει τον Λιγνάδη «άτομο επικίνδυνο, με πάθη και εμμονές, εμφορούμενο από έντονα αντικοινωνικά αισθήματα» και αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας κρίνει πως «σε βάρος του κατηγορουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής για την πράξη του βιασμού κατά συρροή που του αποδίδεται».

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!», το πρωί του Σαββάτου, μίλησε σχετικά ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, προκαλώντας ωστόσο την έντονη αντίδραση της Σίσσυς Χρηστίδου

«Είναι συνήθης διαδικασία αυτή που ακολουθήθηκε. Αλλά στην υπόθεση Λιγνάδη έχουν γίνει δικονομικά έκτροπα. Δεν τον έχουν καλέσει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχει προηγούμενο να έχουν καταθέσει κάποιοι μηνύσεις από άλλες χώρες, να μην τους έχει δει εισαγγελέας, και να παίρνει στα σοβαρά ένας εισαγγελέας μια καταγγελία για μια πράξη που έγινε το 2010.

Ο κ. Λιγνάδης έδωσε απόλυτες εξηγήσεις σε βάθος πέντε ημερών. Η υπόθεση αυτή έχει τεράστιο επιχειρηματικό και πολιτικό υπόβαθρο. Για τον εισαγγελέα και την ανακρίτρια θεωρώ ότι οι αποφάσεις τους είναι κατευθυνόμενες», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Ο κ. Λιγνάδης στη χειρότερη στιγμή της ζωής του, που είναι κρατούμενος, έχει την αίσθηση του χιούμορ.  Έχει εξαιρετική παιδεία, είναι τιμή μου να με επιλέγει να τον υπερασπιστώ», τόνισε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

 

«Μα στη συνθήκη που βρεθήκατε παρατηρήσατε αυτοσαρκασμό κ. Κούγια; Τώρα θα με τρελάνετε. Στις συνθήκες που βρεθήκατε κάνατε χιούμορ; Ο αυτοσαρκασμός που κολλάει; Αντιλαμβάνεστε πόσο προκλητικό είναι να λέτε ότι ένας άνθρωπος που κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς, οι τρεις από αυτούς ανήλικοι, ότι κάνει χιούμορ και διασκεδάζει με την κατάσταση. Είναι προκλητικό. Με προκαλεί που λέτε ότι αντί να είναι στα πατώματα, έκανε και χιούμορ» ανέφερε με έντονο ύφος η Σίσσυ Χρηστίδου. 

Read More

And More