Ξεσπά ο Σταύρος Ζαλμάς: «Το κράτος αντιμετωπίζει τους ηθοποιούς σαν ιερόδουλες»

Για τον Έρωτα Φυγά αλλά και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει να εξελίσσεται το επάγγελμα του ηθοποιού στη χώρα μας, μίλησε ο Σταύρος Ζαλμάς στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Νινιού.

«Αυτό που έγινε με τον Έρωτα Φυγά, δεν το είχε ξαναπεράσει κανείς μας. Είναι παγκόσμια πρεμιέρα αυτό που συνέβη, ξαφνικά ένα τόσο επιτυχημένο σήριαλ να διακοπεί και μετά να αλλάξει και κανάλι. Δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης κάτι τέτοιο και δεν ξέρω αν έχει συμβεί και στο εξωτερικό. Είναι τελείως παράλογο, όμως συνέβη…

Ευτυχώς, όσες φορές χρειάστηκε να αποχωρήσω από κάποια συνεργασία, δεν είχε ξεκινήσει καν η παραγωγική διαδικασία. Έχω συναντήσει άσχημες συμπεριφορές, και απότομες συμπεριφορές και αγενείς συμπεριφορές, υπάρχουν, αλλά δεν έχω επιτρέψει ποτέ να μου φερθούν έτσι, και δεν έχω επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο και σε θίασο που υπήρξα εγώ. Κι ένας άνθρωπος νέος, θα φοβηθεί να αντιδράσει, είναι σε μας όμως να τον προστατέψουμε, και τουλάχιστον όσες φορές εγώ έχει τύχει να είμαι παρών, έχω αντιδράσει» είπε αρχικά ο ηθοποιός.

«Το επάγγελμα του ηθοποιού δεν προστατεύεται. Είναι μπάτε σκύλοι και αλλέστε. Θέλει κάποιος να ξεπλύνει λεφτά, μπαίνει στο θέατρο, γίνεται επιχειρηματίας, φεύγει και μετά έρχεται άλλος. Έχει αλλάξει το τοπίο, έχει σαπίσει. Δεν έχει γίνει ποτέ ακαδημία θεάτρου στην Ελλάδα. Το κράτος μας αντιμετωπίζει σαν ιερόδουλες» πρόσθεσε ο Σταύρος Ζαλμάς.

 

 

Read More

And More