Κυριάκος Μητσοτάκης για «Κιβωτό του Κόσμου»: «Τα παιδιά είναι ασφαλή»

Στο θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου»  που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” και τη Ναταλία Γερμανού.

Μιλώντας στην εκπομπή του ALPHA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως όλα μένει να αποδειχτούν, ωστόσο επειδή οι καταγγελίες είναι πολλές, η κυβέρνηση έδρασε γρήγορα και έθεσε νέο ΔΣ στην «Κιβωτό του Κόσμου». Δήλωσε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτή την «αποστολή».

«Τα παιδιά είναι ασφαλή αυτή τη στιγμή και το πρώτο μέλημά μας πάντα είναι να είναι ασφαλή… Δεν πρέπει να προκαταλάβουμε τις έρευνες των Αρχών και της ελληνικής δικαιοσύνης. Όμως, είχαμε αρκετά δεδομένα στη διάθεσή μας για να προχωρήσουμε σε μια γρήγορη και τολμηρή κίνηση και να αλλάξουμε το διοικητικό συμβούλιο… » ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως είπε, το σημαντικό είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή. Το καλύτερο όπως είπε είναι το να φεύγουν τα παιδιά από τα ιδρύματα, καθώς μπορεί αυτά να ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο πολλές φορές αναπαράγονται στερεότυπα που θέλουν καλύτερο για τα παιδιά να μένουν στις δομές, κάτι που δεν ισχύει αφού τα παιδιά πρέπει να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε οικογένειες είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή.

 

Read More

And More