Κυριάκος Μητσοτάκης για Τέμπη: «Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές»  με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχικά ανέφερε πως η τραγωδία στα Τέμπη έφερε στο προσκήνιο διαχρονικές αμαρτίες και λάθη, ενώ τόνισε πως η δική του προσωπική ευθύνη έγινε ακόμη πιο βαριά.

«Ήταν η στιγμή που η χώρα ήρθε αντιμέτωπη, όπως σωστά λέτε, με διαχρονικές αμαρτίες. Μια τραγωδία, η οποία δε θα έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Είναι αδιανόητο να σκεφτόμαστε ότι στην Ελλάδα του 2023 μπορεί να βρίσκονται δύο τρένα στην ίδια γραμμή, σε αντίθετη φορά και κανείς να μην το έχει αντιληφθεί.

Και πιστεύω ότι όλοι οι πολίτες έχουν -μέσα στον θυμό και στην οργή τους- αντιληφθεί ότι στο δυστύχημα αυτό συμπυκνώνονται παθογένειες πολλών δεκαετιών τις οποίες όμως έχουμε μία υποχρέωση πια, δραστικά, να αντιμετωπίσουμε… Κι αυτό κάνει, αν θέλετε, και τη δική μου προσωπική ευθύνη για αυτό το οποίο έγινε, ακόμα πιο βαριά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Σταύρο Θεοδωράκη στον Alpha.

Read More

And More