Λένα Παπαρρηγοπούλου: Τα καλλιστεία και οι θεολογικές σπουδές – “Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη”

Το βράδυ της Πέμπτης, η Λένα Παπαρρηγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Μεσάνυχτα με την Ελεονώρα Μελέτη. Η εστεμμένη με τον τίτλο σταρ Ελλάς μίλησε για την απόφασή της να αφήσει τον λαμπερό χώρο του modelling για να γίνει συγγραφέας θεολογικών και φιλοσοφικών βιβλίων. Τι αποκάλυψε για την παρουσία του Θεού και τον χώρο της μόδας;

“Οι σπουδές στην Θεολογία ήταν επιθυμία μου, καταρχάς γιατί είμαστε ένας λαός θρησκευόμενος και οι γονείς μου είχαν πάντα χριστιανικές αρχές. Είχα μια περιέργεια να εντρυφήσω σε αυτό και να μάθω περισσότερα πράγματα. Σαν έφηβη ήμουν επαναστάτρια, αλλά ένιωθα την παρουσία του Θεού. Αν νιώσεις την παρουσία είναι εύκολο να το πιστέψεις… Όταν ήμουν μικρή και κοιμόμουν στην γιαγιά μου, ένα βράδυ παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση ήταν η ασφάλεια που αισθάνθηκα στο σκοτάδι, δεν φοβόμουν… Δεν πρέπει να στεναχωρείς τον Θεό, όπως δεν πρέπει να στεναχωρείς τον πατέρα σου” ανέφερε αρχικά η πανέμορφη συγγραφέας.

Τα καλλιστεία και ο χώρος της μόδας

“Θεώρησα ότι ήταν τρελό να πάρω μια τέτοια προβολή, γιατί είμαι λίγο ντροπαλή. Δεν ήθελα να πάω στα Καλλιστεία, ήθελα να γίνω μοντέλο. Επειδή οι γονείς μου ήταν πολύ προχωρημένοι, ήταν ενθουσιασμένοι για τα καλλιστεία και μου είπαν να πάω. Οι ιερείς το θεωρούσαν αντιφατικό. Αλλά εγώ πιστεύω ότι το αντιφατικό είναι στο μυαλό κάποιων ανθρώπων. Κάνω πάντα αυτό που αισθάνομαι ότι είναι σωστό και αυτό που μου λέει η συνείδηση μου. Η θεική φωνή μέσα σου. Αν κάτι δεν σου αρέσει, δεν το κάνεις. Όμως τα καλλιστεία για μένα ήταν κάτι δύσκολο. Ήταν μια προβολή, κι ας μου έλεγαν όλοι να πάω. Έπρεπε να σκεφτώ λογικά. Τη θυμάμαι αυτή τη βραδιά. Ήμουν πολύ αγχωμένη. Στα Μις Υφήλιος αισθάνθηκα σαν φυλακισμένη, λες και ήμασταν στον στρατό. Κάποια στιγμή μου την έδωσε και έβγαλα την κορδέλα μου” τόνισε για τα Καλλιστεία. 

“Δεν άντεχα άλλο. Αισθανόμουν ότι έχει τελειώσει, δεν μου προσφέρει κάτι. Ο χώρος της μόδας ασχολείται με την επιφάνεια. Εγώ προσπαθούσα να ισορροπήσω σπουδάζοντας και κάνοντας Master στην φιλοσοφία και προβάλλοντας την ομορφιά. Υπήρχε μεγάλη σύγκρουση μέσα μου. Όταν άφηνα το βάθος και σταματούσα να διαβάζω για να προωθήσω την καριέρα, όταν στη ζυγαριά είχε μεγαλύτερη βαρύτητα η επιφάνεια…” δήλωσε η Λένα Παπαρρηγοπούλου.

Read More

And More