Λωξάντρα Λούκας: Συγκινεί η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down – «Θέλω όλοι να με χειροκροτάνε»

Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που κατάφερε να ανέβει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου συμμετέχοντας στη θεατρική παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου.

Η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου καλεσμένη στο τελευταίο επεισόδιο για το 2021 στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη,  «Πρωταγωνιστές» του Alpha και εκεί είχε τη δυνατότητα εκτός από τον παρουσιαστή να συνομιλήσει με άλλες 10 εξίσου δυναμικές γυναίκες. Ειδικότερα, δίνοντας ένα ισχυρό μάθημα ζωής, η Λωξάντρα Λούκας τόνισε με μεγάλο χαμόγελο στον δημοσιογράφο πως «ναι είμαι στο Εθνικό και ναι, είμαι ηθοποιός».

«Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε. Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε» πρόσθεσε τρυφερά η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου αποσπώντας ένα δυνατό χειροκρότητα από όλους ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τον στίχο που αναφέρει η ίδια στην παράσταση.

«Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα» ήταν τα λόγια της.

Έπειτα ο Σταύρος Θεοδωράκης τη ρώτησε αν ο φίλος της πηγαίνει να την δει στην παράσταση με εκείνη να σημειώνη: «Θα έρθει. Δεν έρχεται ο άνδρας της ζωής μου γιατί είναι στην Κοζάνη».

Read More

And More