Μαίρη Συνατσάκη: Η εξομολόγηση για το αυτοάνοσο και τις επίπονες κρίσεις πανικού [video]

Η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας ΜελέτηΜεσάνυχτα” και μεταξύ άλλων μίλησε για τις κρίσεις πανικού που την ταλαιπωρούν χρόνια αλλά και το σπάνιο σύνδρομο που ήρθε αντιμέτωπη στην τρυφερή ηλικία των 18 μηνών. Η κοκκινομάλλα παρουσιάστρια μπορεί να έχει μιλήσει πολλές φορές ανοιχτά για τη “μάχη” της με τις κρίσεις πανικού, όμως, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ακόμα και όταν μίλαγε γι’ αυτό δεν είχε καταφέρει να το αντιμετωπίσει.

«Όταν ήμουν 18 μηνών πέρασα μια σοβαρή ασθένεια, το σύνδρομο Guillain-Barre, παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω. Ήταν ένα ζόρικο πράγμα. Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτοάνοσο. Ήταν ένα ρίσκο τι θα προκαλέσει αυτό το σύνδρομο. Είχα παραλύσει ολόκληρη και φοβόντουσαν οι γιατροί τι θα γίνει αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο. Ήταν μια δύσκολη περίοδος και νομίζω ότι έχει καταγραφεί στον εγκέφαλό μου σαν μία κρίσιμη στιγμή ζωής.

Πάλι στα 18 έχασε τη θεία μου, την αδερφή της μαμάς μου, πολύ απότομα και πολύ βιαστικά. Εγώ τότε είχα μπει στη φάση με τις κρίσεις πανικού… Ήρθε και κούμπωσε σε όλη μου την αγωνία το ότι σήμερα είμαστε, αύριο δεν είμαστε. Υπέφερα για πολλά χρόνια από τις κρίσεις πανικού. Συνέβεναν κρίσεις ανά τριετίες πολύ έντονες, ήταν πολύ επίπονες. Η ψυχοθεραπεία βοήθησε, ο μπαμπάς μου βοήθησε γιατί πάντα μπορούσα να βρω σε εκείνον έναν άνθρωπο που αναγνώριζε τι περνάω και δεν με περνούσε για τρελή.

Ένιωθα εφίδρωση, ταχυπαλμία, την αίσθηση ότι κάτι πολύ κακό θα συμβεί, ότι θα πεθάνεις, καρδιά θα πάθεις, εγκεφαλικό, κάτι θα πάθεις… Το Dancing ήταν η τελευταία δύσκολη περίοδος που έζησα και γι’ αυτό ήμουν και τόσο αδύνατη, δεν με είχε αδυνατίσει ο χορός. Δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ…” δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαίρη Συνατσάκη.

Δες το βίντεο:

Η Μαίρη Συνατσάκη άνοιξε την καρδιά της στην Ελεονώρα Μελέτη.

Read More