Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Η πικρία της για τη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη – «Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό»

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε στη Φανή Πλατσατούρα και την κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» για τον πατέρα της, Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από έναν χρόνο.

«Γίνανε πολλά και διάφορα μετά τον θάνατό του με τις διαθήκες. Είμαι πικραμένη, αλλά κανείς πρέπει να αποφασίζει στη ζωή του να ξεχνάει τα κακά, να τα βάζει στην άκρη» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

«Αυτά που έγιναν με εμένα και εκείνον μου έκαναν κακό και μου έχει μείνει αυτή η πίκρα. Μου έλεγε συχνά συγγνώμη τον τελευταίο χρόνο. Μετά το πήρα χαμπάρι με τη διαθήκη. Δεν είναι μόνο ο Κουρής, όσοι ασχολήθηκαν με το έργο του τους έχει βάλει μες στη διαθήκη για να τους εξασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το έργο του. Αν είχε ανοίξει τα χαρτιά του και μου εξηγούσε αυτό με τη διαθήκη, θα είχαμε έναν διάλογο, τον οποίο δεν μου τον επέτρεψε. Παράπονο είναι που δεν μου ξεκαθάρισε όλα αυτά που είναι πολύ περίεργα, αλλά μου φτάνουν τα συγγνώμη που μου έλεγε» πρόσθεσε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Η ίδια μάλιστα τι έγραφε η διαθήκη του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη. «Η διαθήκη έγραφε ότι δεν είμαστε κληρονόμοι αλλά είμαστε κληροδόχοι. Μας εξασφαλίζει τα χρήματα, αλλά δεν μας δίνει δικαίωμα πάνω στο έργο του. Έδωσε δικαίωμα σε έναν εκδότη. Για εμένα είναι προσβλητικό και υποτιμητικό γιατί δουλεύω 30 χρόνια με τον πατέρα μου».

Read More

And More