Μαρία Σάκκαρη στον Σρόιτερ: Οι δύσκολες στιγμές στο τέννις, τα σχόλια και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Η Μαρία Σάκκαρη στην πρώτη της συνέντευξη μετά την επιτυχία της στο Roland Garros, μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ και στο Tik Talk για το πιο σημαντικό Grand Slam, που όπως λέει θα της μείνει αξέχαστο, για την δύσκολη πορεία της, τις προπονήσεις, τα ταξίδια, τους αγώνες και τις θυσίες που έχει κάνει για να φτάσει ως εδώ, αλλά και για τα κακόβουλα σχόλια που κατά καιρούς δέχεται. Όμως, η κορυφαία τεννίστρια μίλησε και για τη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Το Roland Garros και το όνειρό της

«Το Roland Garros θα μου μείνει αξέχαστο. Το πρόγραμμα θα έχει Ολυμπιακούς Αγώνες, έχω τεράστιο ενθουσιασμό. Το όνειρο κάθε Έλληνα αθλητή είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά από κάθε ήττα χρειάζομαι 24 ώρες για να καθαρίσω το μυαλό μου. Έχω δουλέψει πολύ με τον εαυτό μου για το πώς να ξεπεράσω μια ήττα. Πολλές φορές το μυαλό σου παίζει βρώμικα παιχνίδια. Στην Ρώμη δυσκολεύτηκα να ξεπεράσω την ήττα μου, έμεινα εκτός γηπέδου για αρκετές ημέρες μέχρι να αγαπήσω ξανά το τέννις. Το μυαλό είναι το 80% στο τέννις και 20% τα υπόλοιπα. Δεν θα ήθελα να έχω προπονήτρια τη μητέρα μου, πολύ δύσκολο. Δεν είμαι σαν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Προτιμώ να έχω μια σχέση μητέρας με κόρη. Μου δίνει, όμως, συμβουλές» ανέφερε αρχικά η καταξιωμένη Ελληνίδα τενίστρια.

Οι δυσκολίες και τα αρνητικά σχόλια

«Οι Έλληνες είμαστε προπονητές από τους καναπέδες μας. Ζω από τα 18 μου στο εξωτερικό. Ειδικά τα πρώτα τέσσερα χρόνια ταξίδευα συνεχώς. Για να μπορέσω να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Η μεγάλη μου δυσκολία είναι το μαγείρεμα και το καθάρισμα του σπιτιού. Ξέρω τα βασικά. Φτιάχνω πολύ ωραίο κοκκινιστό, συνταγή της γιαγιάς μου. Άφησα πολλά πράγματα πίσω στην Ελλάδα. Ήμουν τυχερή γιατί έχω πάρα πολύ καλούς φίλους. Οι φίλες μου με στηρίζαν από πάντα. Είχαμε συνέχεια επικοινωνία όσο ήμουν στην Βαρκελώνη. Στερήθηκα πράγματα αλλά πήρα τόσα περισσότερα απ’ αυτή τη ζωή. Έμαθα να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Έχω συνηθίσει τη μοναξιά, μιλάω με τον εαυτό μου. Δεν με θεωρώ τρελή, ίσα ίσα βελτιώνομαι σαν άνθρωπος».

«Έχω πιάσει τον εαυτό μου να διαβάζει τα σχόλια μετά τους αγώνες. Δεν μου ήταν καθόλου ευχάριστο. Για ποιον λόγο να ασχολούμαι; Πλέον το έχω αποβάλλει από μέσα μου. Και το Roland Garros να είχα πάρει, πάλι θα έβρισκαν κάτι να πουν. Δεν με απασχολεί καθόλου, ας λένε ό,τι θέλουν. Τις τελευταίες ημέρες έχω εισπράξει πολλή αγάπη. Είναι ένα ευχάριστο σοκ μπορώ να πω».

 

Η σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε και στην πολυσυζητημένη σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: «Πάει ένας χρόνος που έχουμε γνωριστεί. Η αλήθεια είναι ότι με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό παιδί. Δεν είναι μυστικό, το έχω πει άλλωστε. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα μεγάλο κομμάτι που πήγα καλά στο Roland Garros. Περνούσα πολύ διαφορετικά τον ελεύθερο μου χρόνο μαζί του. Με ηρεμούσε, ήταν πάρα πολύ υποστηρικτικός και ήταν πολύ ωραίο που ήταν μαζί μου.

Λειτούργησε πολύ αγχολυτικά. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε να με δει από κοντά. Πάντα είναι πολύ υποστηρικτικός μαζί μου. Του οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Θα μου πει γιατί το λες δημόσια, αλλά το νιώθω και ήταν πάρα πολύ ωραίο να τον έχω μαζί μου. Είναι πράγματα που προσέχουμε και οι δύο, αλλά δεν σκεφτόμαστε πολύ τι να κάνουμε. Δεν κάνουμε τρέλες και ανεξαρτήτως με ποιον είμαστε, δεν έχουμε δώσει ποτέ δικαίωμα. Ο Κωνσταντίνος είναι ένα πολύ απλό παιδί, θα μπορούσα να μιλάω για εκείνον για ώρες. Είμαστε σχεδόν έξι μήνες μαζί. Έχουμε μια εύκολη σχέση, είναι εύκολος άνθρωπος. Έπαιζε και εκείνος τέννις, αρέσει στην οικογένεια το άθλημα. Ήρθε στη ζωή μου από εκεί που δεν το περίμενα». 

 

Read More

And More