Μαρίνα Πατούλη: Απαντά για τον Γιώργο Πατούλη και τους ισχυρισμούς περί λογοκλοπής στο διδακτορικό του

Η Μαρίνα Πατούλη φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21/3 στο Πρωινό και, μεταξύ άλλων ρωτήθηκε, για τις αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά το δημοσίευμα της Αυγής, σχετικά με το διδακτορικό του Γιώργου Πατούλη που κατέθεσε το 2019.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Περιφερειάρχης «κατέθεσε ένα διδακτορικό 130 σελίδων, στο οποίο εντοπίζεται πλήθος αυτολεξεί αποσπασμάτων από προγενέστερα διδακτορικά εννέα άλλων επιστημόνων, χωρίς κανένα από αυτά να βρίσκεται εντός εισαγωγικών και χωρίς την παραμικρή παραπομπή σε πηγή», ενώ ακολούθησε και σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του Γιώργου Πατούλη.

Τι είπε, όμως, η Μαρίνα Πατούλη σχετικά με τους ισχυρισμούς περί λογοκλοπής στο διδακτορικό του πρώην συζύγου της;

«Από το 1992 άρχισε την εκπόνηση της διατριβής, μίλησε στο παγκόσμιο συνέδριο ορθοπεδικής και ξεκίνησε να κάνει μια κλινική έρευνα σε ασθενείς η οποία κράτησε αρκετά χρόνια με φλεβογραφήματα. Το σπίτι ήταν γεμάτο φλεβογραφήματα. Αυτή την έρευνα την έζησα… Τώρα, το ότι κάποια θεωρητικά σημεία μπορεί να δανείζεται… όμως έχει γίνει κλινική έρευνα.

Εγώ θέλω να πω ότι δεν αμφισβητώ την αυθεντικότητα της διατριβής, γιατί την έζησα. Θεωρώ μεγάλη αδικία άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίζονται στη ζωή τους είναι καλοί επιστήμονες, να εκμαυλίζονται με αυτόν τον σκαιό τρόπο», είπε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Πατούλη.

Read More

And More