Μουδιασμένους βρίσκει η σημερινή μέρα τους ανθρώπους του ΑΝΤ1, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της αποχώρησης του Γιάννη Λάτσιου!

Μουδιασμένους βρίσκει η σημερινή μέρα τους Αντεννικούς, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από το κανάλι. Πέμπτη μεσημέρι έμελλε τελικά να σκάσει η “βόμβα”, που όλοι περιμέναμε να σκάσει μετά το Πάσχα, σε σχέση με την λύση της συνεργασίας του Θοδωρή Κυριακού με τον μέχρι και χθες γενικό διευθυντή προγράμματος, μάρκετινγκ κι επικοινωνίας του ομίλου.

Ο Γιάννης Λάτσιος αποτελεί παρελθόν για τον ΑΝΤ1, μιας και ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αυτός  θα χρεωνόταν εξ ΄ολοκλήρου την κατάρρευση του καναλιού στους πίνακες τηλεθέασης και την λανθασμένη τηλεοπτική στρατηγική που ακολουθήθηκε, αν και απ΄ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν ήταν όλα δικό του λάθος.

Όχι, ο Γιάννης Λάτσιος δεν έφταιγε για όλα… Δεν έφταιγε για τα πάντα… Σαφέστατα και ως επικεφαλής θα σήκωνε το μεγαλύτερο βάρος των ατυχέστατων επιλογών και κινήσεων, όμως, το πρόβλημα στον ΑΝΤ1 δεν ήταν μόνο εκείνος. Υπάρχουν προβλήματα λειτουργικά και σε άλλα καίρια σημεία στην ραχοκοκαλιά του καναλιού, τα οποία αν δεν λυθούν, δύσκολα ακόμα κι ο επόμενος διευθυντής θα κάνει το… θαύμα ν΄ αναστήσει τον ΑΝΤ1 και να τον χρίσει και πάλι απόλυτο κυρίαρχο.

Σήμερα το κλίμα είναι βαρύ στο κανάλι ,λοιπόν, στο Μαρούσι, μιας και εννοείται πως η φυγή ενός ανθρώπου από την δουλειά του, δεν είναι και ότι καλύτερο μπορεί να του συμβεί και να… τους συμβεί. Και φυσικά δεν αναφέρομαι στο οικονομικό κομμάτι. Όχι, ο Γιάννης Λάτσιος δεν ανήκει στη κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που χάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο γιατί απλά δεν έχουν να φάνε και δεν ξέρουν πως να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ναι, ο Γιάννης Λάτσιος έχει να φάει και έχει να φάει… παντεσπάνι.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως το να βρεθεί εκτός, είναι κάτι που δεν έχει σημασία για ΄κείνον. Σαφέστατα κι έχει… Κι έχει γιατί φεύγει από μία δουλειά, γιατί χρεώνεται μία αποτυχία και  γιατί; Γιατί ο κόσμος της ελληνικής τηλεόρασης είναι πολύ μικρός και το μέγα ζήτημα είναι, το που, πως κι αν μπορεί να βρεθεί ξανά σε ένα νευραλγικό, διευθυντικό πόστο.

Βλέπεις, όλες οι διευθυντικές θέσεις, όλες οι θέσεις των στελεχών στα κανάλια είναι… πιασμένες και μάλλον για να βρεθεί τρόπος, θα πρέπει πρώτα να παίξουν όλοι μαζί το γνωστό σε όλους μας κι αγαπημένο παιχνίδι, “Μουσικές Καρέκλες”.

Και επειδή ο Γιάννης Λάτσιος είναι άνθρωπος που πάνω απ ΄όλα είναι κύριος, ευγενής, αξιοπρεπής, να ξέρεις πως σήμερα πάρα πολύς είναι ο κόσμος εκεί στο Μαρούσι, που πραγματικά τα περνάει δύσκολα, μετά από την γνωστοποίηση του διαζυγίου.

Κι αν με ρωτάς αυτή είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία. Να είσαι διευθυντής, να είσαι ο απόλυτος διευθυντής, να έχεις τεράστια δύναμη στα χέρια σου και ν΄ αποχωρείς και οι πάντες να φορούν πλερέζα, γιατί σε εκτιμούν, σε σέβονται κι έχουν δουλέψει όμορφα μαζί σου.

Άλλωστε, είναι γνωστό πως ο άνθρωπος φανερώνει τον πραγματικό εαυτό του, όταν πάρει εξουσία στα χέρια του…

Κατά τα άλλα; That’s ANT1…

 

 

 

Read More

And More