«My Greece»: Η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στην πανέμορφη Σύρο!

Αυτή την Κυριακή στο My Greece, η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την πανέμορφη Σύρο. Η περιήγηση ξεκινά από την Ερμούπολη: Μαρμαροστρωμένοι δρόμοι, υπέροχα νεοκλασικά κτήρια με πρωταγωνιστή το Δημαρχείο του 19ου αιώνα στην κεντρική πλατεία και πολύ κοντά το περίφημο θέατρο Απόλλων όπου η Δέσποινα συναντά την ομάδα χορού από το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου “Άρωμα Παράδοσης” .

Στη συνέχεια η Δέσποινα επισκέπτεται τον επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου και μετά τον ιστορικό οικισμό της Άνω Σύρου και τα περίφημα σοκάκια της καθώς και τον καθολικό ναό Σαν Τζώρτζη. Άλλωστε στη Σύρο Ορθόδοξοι και Καθολικοί συνυπάρχουν αρμονικά εδώ και χρόνια. Στην Άνω Σύρο έγραψε ο Μάρκος Βαμβακάρης την Φραγκοσυριανή και μαθαίνουμε πολλά για την ζωή του μεγάλου αυτού Έλληνα συνθέτη του ρεμπέτικου και λαϊκού τραγουδιού.

Ο Βαγγέλης Δρίσκας παρουσιάζει τα ξεχωριστά Συριανά προϊόντα. Με τοπικά τυριά, αλλαντικά, μάραθο και λουκούμια συνθέτει αλμυρά και γλυκά πιάτα έκπληξη σε απίθανες τοποθεσίες.

Σύρος ένα κυκλαδίτικο νησί με ζωή όλο τον χρόνο!


Ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο «My Greece» με την Δέσποινα Βανδή αυτή την Κυριακή στο Open στις 20.00

Read More

And More