Νίκος Ρόκκος: Αυτός είναι ο χώρος που είχε δημιουργήσει για τους ηλικιωμένους του χωριού του στη Λήμνο

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία της Λήμνου από την είδηση του θανάτου του αδελφού του Στέλιου Ρόκκου, Νίκου Ρόκκου.

Ο Νίκος Ρόκκος πατέρας τριών παιδιών, είχε βγει για ψάρεμα με το καΐκι του το πρωί του Σαββάτου. Για πολλές ώρες δεν είχε δώσει κανένα σημάδι ζωής. Οι δικοί του άνθρωποι ανησύχησαν και κάλεσαν αμέσως το Λιμεναρχείο της περιοχής. Oι άνδρες του Λιμενικού μετά από μεγάλη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν το καΐκι του Νίκου Ρόκκου, τον εξοπλισμό και τα προσωπικά του αντικείμενα.

«Εγώ ήμουν στο σπίτι, με πήρε κάποιος τηλέφωνο. Η βάρκα έλειπε, τον έψαξαν, βρήκαν τη βάρκα και ο Νίκος πουθενά. Τον ξέρασε η θάλασσα ανάμεσα στο Κέρος και στην Αλυκή» δήλωσε φίλος του Νίκου Ρόκκου στο T-live.

Οι δικοί του άνθρωποι και οι φίλοι του είναι σοκαρισμένοι προσπαθούν να εξηγήσουν πως έγινε το κακό.

«Πιστεύω ότι κάτι ένιωσε κάποια αδιαθεσία. Έβγαλε κάποια αντικείμενα. Γιατί έκανα ψαροντούφεκο πάρα πολλά χρόνια και ξέρω τι ενέργειες μπορεί να έκανε εκείνη την ώρα. Να έβαλε κάποια πράγματα στη βάρκα επάνω. Δεν πρόλαβε να ανεβεί πολύ πιθανόν. Να ένιωσε κάποια αδιαθεσία και να συνέβη αυτό που συνέβη. Αν φορούσε τα βαρίδια της στολής δεν θα το βρίσκαμε εύκολα να το ξέρετε αυτό το πράγμα. Θα ήταν κάτω στο βυθό» σημείωσε αυτόπτης μάρτυρας στον Alpha.

Όπως μαρτυρούν οι συγχωριανοί του, η μεγαλύτερη αγάπη του  Νίκου Ρόκκου ήταν η θάλασσα. Η αγάπη αυτή ήταν που θα του στερούσε τη ζωή.

Πολύ δύσκολες ώρες περνά ο Στέλιος Ρόκκος. Ο αγαπημένος τραγουδιστής θρηνεί την απώλεια του αδελφού του. Δεν ήταν λίγες οι φορές που πήγαινε για ψάρεμα με τον αδελφό του.  Οι δυο τους απολάμβαναν συχνά μαζί το αγαπημένο τους χόμπι.

Τραγική φιγούρα η μητέρα τους που μέσα σε λίγα χρόνια έχασε δύο γιους. Τα δύο αδέλφια του αγαπημένου τραγουδιστή. Τον Κώστα και τον Νίκο που έφυγαν από τη ζωή στην ίδια ηλικία.

«Αχ η μάνα του, χτυπιόταν. Έχασε και τον Κώστα πριν 2,5 χρόνια. 50 χρονών ο ένας, 50 κι ο άλλος, τι να μας πει, χτυπιόταν η γυναίκα, το κακό που τους βρήκε. Τι να πει αυτή η μάνα η δόλια» ανέφερε συγχωριανή του Νίκου Ρόκκου.

Όλοι μιλούν για τα καλύτερα λόγια για το δικό τους Νίκο. Η είδηση του θανάτου του βύθισε στο πένθος όλο το νησί.

Ο χώρος που δημιούργησε ο Νίκος Ρόκκος για τους ηλικιωμένους στη Λήμνο

Η δημοσιογράφος, Μάρω Κανελλάκη με την κάμερα του T-live βρέθηκαν στον χώρο όπου είχε δημιουργήσει ο Νίκος Ρόκκος για τους ανθρώπους του χωριού “Καλλιόπη” της Λήμνου. Εκεί, όλοι μαζί θα περνούσαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, τρώγοντας χταπόδια τα οποία σχεδίαζε να ψαρέψει ο ίδιος.

 

Read More

And More