Ο Πάνος Ιωαννίδης για τα νέα μέτρα στην εστίαση – “Είναι ένας διαχωρισμός, οριακά αντισυνταγματικός”

Το… «αλμυρό» καφεδάκι που θα πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι ανάβει φωτιές στις καφετέριες. Πιο συγκεκριμένα, από τις 15 Ιουλίου αυτή η εικόνα με ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους να πίνουν καφέ χωρίς να έχει προηγηθεί έλεγχος κορονοϊού θα είναι παρελθόν.

Με τα νέα μέτρα σε κάθε κατάστημα θα υπάρχει μια πινακίδα που θα λέει αν δέχεται μόνο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους που όμως θα πρέπει να έχουν rapid test ή PCR ανεβάζοντας έτσι το κόστος του καφέ ακόμα και κατά 20 ευρώ ανά άτομο.

Ο γνωστός σεφ, Πάνος Ιωαννίδης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη νέα κατάσταση σύγχυσης που δημιουργείται στην εστίαση. Έκανε λόγο για μια «περίεργη κατάσταση».

«Καλούμαστε να διαλέγουμε ποιους θα βάζουμε ή δεν θα βάζουμε στα μαγαζιά μας. Εδώ και δύο ημέρες η σκέψη στροβιλίζει στο μυαλό μας γιατί υπάρχουν πολλά ερωτήματα. Αν για παράδειγμα έρθει ένα ζευγάρι που ο άνδρας είναι εμβολιασμένος και η γυναίκα κυοφορεί, τι θα κάνουμε;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κριτής του MasterChef.

 

«Δεν ξέρουμε κάποια απάντηση ακόμα, το σκέφτομαι πάρα πολύ. Η μόνη λύση είναι να εμβολιαστεί όλη η Ελλάδα. Από την άλλη πολύς κόσμος φοβάται, άρα δεν θα εμβολιαστεί όλος ο κόσμος εκεί τι κάνουμε, θα σταματάμε κάποιους ανθρώπους από το να μπουν στο μαγαζί μας; Και θα το κάνουμε εμείς αυτό; Το πρακτικό ζήτημα το κάνουμε εμείς. Είναι ένας διαχωρισμός, οριακά αντισυνταγματικός» κατέληξε ο Πάνος Ιωαννίδης.

Read More

And More