Οι Πανθέοι: Ο Νίκος Χατζόπουλος και ο Γιάννης Κατσιμίχας ως πατέρας και γιος στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ

Οι Πανθέοι: Η νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ έρχεται από Σεπτέμβριο κι αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Ο Ισίδωρος είναι ο μεγαλύτερος γιος του Βλάση Πανθέου, στη νέα δραματική σειρά του ΣΚΑΪ.

Συνταξιούχος συμβολαιογράφος, σοβαρός και ευαίσθητος άνθρωπος που αγαπά τη γνώση, την ιστορία, την επιστήμη και τη λογοτεχνία. Ο θάνατος του πατριάρχη της οικογένειας τον βάζει σε μία πορεία, πρωτόγνωρη για εκείνον…

Ο γιος του, Θωμάς, είναι ιδεολόγος, συνεσταλμένος, συνεπής και τρυφερός, περισσότερο σοβαρός από το κανονικό. Ένα τραγικό γεγονός και οι επιλογές που πρέπει να κάνει για να επιβιώσει, αλλάζουν τη ζωή και τον χαρακτήρα του…

Ποιος είναι ο Ισίδωρος; Ο ίδιος λέει: «Από τότε που πέθανε η γυναίκα μου, έχω αποσυρθεί στην εξοχική κατοικία των Πανθέων, στο Γραμματικό. Ζω εκεί με τον γιο μου, Θωμά, που είναι Εύελπις Αξιωματικός. Αν και πάντοτε η ζωή μου καθοδηγείτο από τη λογική, ο θάνατος του πατέρα μας, Βλάση Πανθέου, θα λειτουργήσει καταλυτικά στην πορεία που θα ακολουθήσω. 

Η γνωριμία μου με τη Δασκάλα του Γραμματικού, που έχει το χάρισμα να επικοινωνεί μετον άλλον κόσμο, θα ανοίξει νέους ορίζοντες στη σκέψη αλλά και στις πράξεις μου. Είμαι ο πρώτος που θα μάθει το μεγάλο μυστικό των Πανθέων και θα ξεκινήσω τη δική μου σταυροφορία για να ανακαλύψω, για ποιο λόγο ο πατέρας αποκήρυξε τη μητέρα μας, λίγο πριν πεθάνει.»

Πώς περιγράφει ο Θωμάς τον εαυτό του; «Λένε πως είμαι συνεπής και εργατικός. Ίσως παραπάνω σοβαρός από το κανονικό, και ιδεολόγος, αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι πως οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν σε κάτι που είναι σημαντικότερο από τη ζωή τους. Μάλλον γι’ αυτό επέλεξα να γίνω Εύελπις. Από τότε που χάσαμε τη μακαρίτισσα τη μητέρα μου, ανησυχώ για τον πατέρα μου τον Ισίδωρο. Όπως κι εκείνος ανησυχεί για μένα και τον πόλεμο που έρχεται καταπάνω μας, όσο κι αν η στολή με κάνει να φαίνομαι στα μάτια του δυναμικός και γενναίος. Ο πόλεμος βέβαια είναι ένα πράγμα. Κι άλλο ο έρωτας. Εκεί είμαι συνεσταλμένος και ντροπαλός σα σχολιαρόπαιδο. Αν ομολογούσα την αγάπη μου στη γυναίκα που έχω στην καρδιά μου από παιδί, θα εξέθετα όλη την οικογένεια των Πανθέων…».

Read More

And More